Tarsus Kent Sempozyumu için hazırlıklar tamam

Mersin'in Tarsus ilçesinde 15-16-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ?2. Tarsus Kent Sempozyumu'nun hazırlıkları tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Selçuk Han Restoran'da Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Ziraat Odası Başkan Vekili İsmail Tekeli, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Tarsus Güçbirliği Vakfı Başkanı Fuat Togo, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında sempozyumun içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

Güldibi burada yaptığı konuşmada, 10 bin yıllık geçmişe sahip Tarsus'un başta tarım ve turizm olmak üzere inanılmaz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, bu sempozyumla kentin zenginliklerinin geleceğe taşınacağını söyledi. Sempozyumla amatör ruh ve profesyonel çalışma gösterildiğinin altını çizen Kaymakam Güldibi, ?Tarsus, tarım ve turizmde çok zengin, ama biz bunu şimdiye kadar yeterince kullanamadık. İlçe olarak, zenginliklerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımamız ve markalaşmayı sağlamamız gerekir. '' dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise sempozyumun Tarsus açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, her şeye rağmen güzel şeyler olduğuna vurgu yaptı. Küçük işleri bırakıp, büyük işlere bakmak gerektiğini, çerle-çöple uğraşmaktan ziyade daha büyük işlerle imza atıp kenti bir yerlere getirebilmenin mücadelesinin verilmesini isteyen Belediye Başkanı Kocamaz, ?Bir araya geldiğimiz zaman neleri başarabildiğimizi gösteriyoruz. Kent sempozyumunu 14 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiriyoruz. Aslında her 10 yılda bir yapılmalı. Kentin gelişimi, sosyo ekonomik açıdan değerlendirilmeli ve kayıt altına alınmalı.?şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise konuşmasında, 15-17 Kasımda gerçekleştirilecek sempozyumun programı hakkında bilgiler verdi.

Yüksel Özdemir, 75. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumun amacının binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Tarsus ve yöresi ile ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu da bütün enerjilerini birleştirerek bu etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber