Komutanlar mevzide.../ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Hakkari ve Şırnak kırsalında 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda bölgede barınan PKK'lıların kış dönemi hazırlıklarına büyük darbe vurulduğunu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, 30 Ekim-7 Kasım arasında Hakkâri ve Şırnak kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar sırasında çekilen 20'den fazla fotoğraf yayımlandı. Operasyonlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bir süredir teröristlerin Hakkâri ve Şırnak kırsalında kışı geçirmek için hazırlıklara başladıkları yönündeki duyumlara istinaden, bölgede 30 Ekim-7 Kasım 2012 arasında, eşgüdümlü ve zamanca kademelendirilmiş bir seri operasyon icra edildiği bildirildi.

Operasyonların icra edildiği bölgelerin, yüksek sert kayalıklar ve derin vadilerden oluşan yaklaşık 50 kilometre genişliğinde ve 20 kilometre derinliğinde bir arazi kesimi olduğuna işaret edilen açıklamada, operasyonların, 8 gün süreyle, ortalama 2 bin 500 metre rakımda, zor hava ve arazi koşullarında icra edildiği ifade edildi.

Mendi ve Güvenç yönetti

Operasyonu doğrudan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Yıldırım Güvenç yönetti. Mendi ve Güvenç'in telsiz konuşmaları yaptığı fotoğraflar ile siperde çekilmiş fotoğrafları ve köy ziyaretlerine ilişkin görüntüler de internet sitesinde paylaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına eşlik eden fotoğraflarda operasyonlardan enstantanelerden başka komutanların bölgede köy ziyaretleri ve köylülerle sohbetleri de yer aldı. Mağara ve operasyon alanı görüntülerinin yanı sıra bir mağaradan çıkan havalandırma boruları fotoğrafı dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber