İşyerinde 45 kişiye istihdam sağlıyor

Bitlisli İşadamı Harun Gücü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Tatvan ilçesinde açtığı PVC üretim atölyesinde 45 kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz mevsiminde sayının 130'lara çıktığını ifade eden işadamı Harun Gücü, Tatvan ilçesinde yaptıkları PVC üretimiyle 10 ilin distribütörlüğünü aldıklarını söyledi. DAKA kapsamında açtıkları PVC üretim atölyesindeki çalışanların hem iş sahibi oldukları hem de meslek öğrendiklerini ifade eden Gücü, ?Kısa süre önce açmış olduğumuz üretim atölyemizle Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 10 ilin distribütörlüğünü almış bulunmaktayız. Buradaki üretim atölyemizde dış cephe giydirme, parke döşeme ve pimapen işlerini yapmaktayız. Amacımız her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte üretim atölyemizi de geliştirerek burada daha çok kişiye istihdam sağmaktır? dedi.

Yapılan yatırımların hem bölge insanına hem de işadamlarına artı değerler ve maddi katkı olarak geri döndüğünü anlatan Harun Gücü, ?İşadamlarımız gönül rahatlığıyla bölgeye yatırım yapabilirler. Çünkü büyük şehirlere kıyasladığında buradaki iş gücü daha fazla, bu yüzden işçi arama gibi bir sorun olmuyor. Bunun yanında bölgemize yatırımlar daha çok yapılırsa işsizlik sorunu da bir nebze olsun çözülmüş olacaktır. Biz elimizden geldiğince bölgemize ve bölge insanımız için yatırımlarımıza devam edeceğiz? diye konuştu.

İşadamı Harun Gücü, ayrıca Tatvan Emniyet Müdürlüğü'nün 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi kapsamında Bitlis İş-Kur Müdürlüğü ve Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü PVC kursu kapsamında 3 aylık süreyle PVC üretim atölyesinde istihdam ettiği risk grubundaki 12 kursiyerden 6'sını kurstan sonra istihdam ettiklerini belirtti. Geriye kalan kursiyerlerin çalışmak istemeleri durumunda onları da istihdam etmeye hazır olduklarını ifade eden Gücü, ?Maalesef ilimizin en büyük sorunlarından biri kalifiyeli eleman eksiği olmasıdır. Biz Bitlis İş-Kur Müdürlüğü ve Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü PVC kursu kapsamında 3 aylık süreyle işyerimizde istihdam ettiğimiz kursiyerlerden son derece memnun kaldık. Ve bu kursiyerlerimizi kurstan sonrada işyerimizde istihdam ettirmek istedik. 12 kursiyerimizden 6'sı şu anda istihdam edildi. Geriye kalan 6'sı gelmek istemedi. Ancak bu kursiyerlerin çalışmak istemesi durumunda onları da istihdam etmeye hazırız. Çünkü kalifiyeli elaman eksikliği yaşıyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber