Yıkılan köprünün girişi hafriyatla kapatıldı

Çorlu Deresi üzerinde bulunan ve Sağlık Mahallesi ile Sarılar Köylerini birbirine bağlayan köprü, sel suları nedeniyle kullanılamaz hale gelince girişine hafriyat dökülerek kapatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Deresi üzerinde yer alan ve hemen her yağmurda Çorlu Deresinin yükselen debisi ile suların dere yatağına sığmaması nedeniyle zarar gören köprünün girişine hasarlı olduğu için hafriyat döküldü. Sel suları nedeniyle bir bölümü yıkılan ve kullanılamayacak hale gelen köprünün kullanımının önüne geçmek için köprü girişine hafriyat döküldüğü kaydedildi.

Dere üzerinde yer alan köprünün bölgede tarlası olan çiftçiler ile Sarılar Köyü Mevkiinde yer alan çeşmeden su almak için geçen vatandaşlar tarafından kullanıldığını kaydeden çevre sakinleri: ?Daha evvel bir kız çocuğu hasar gören köprünün üzerinden geçerken yağmur sularına kapılarak dereye sürüklenmiş ve hayatını kaybetmişti. Şimdi yeniden böyle bir olay yaşanmaması için hasarlı köprünün kullanımının önüne geçmek maksadıyla köprü girişini hafriyat döküldü? dediler.

Çorlu Deresi üzerinde yer alan köprü Ekim ayı sonunda meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yıkılarak kullanılamaz hale gelmiş, bölgede tarlaları bulunan çiftçiler ise tarlalarına ulaşamadıklarını öne sürerek hasat zamanı gelen ürünlerin çürümeye terk edildiğini dile getirmişlerdi. Köprünün 2 haftayı aşkın süredir onarım beklediğini kaydeden çiftçiler duruma tepki göstermişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber