Gediz Üniversitesi Zafer Kalkınma Ajansı'nın akredite eğitim kurumu oldu

Gediz Üniversitesi, kollarını bütün Ege Bölgesi'ne açtı. İzmir'in dışında, Manisa ve Uşak'ta yüksek lisans sınıfları bulunan Gediz, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın da akredite eğitim kurumu oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Üniversitesi, kollarını bütün Ege Bölgesi'ne açtı. İzmir'in dışında, Manisa ve Uşak'ta yüksek lisans sınıfları bulunan Gediz, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın da akredite eğitim kurumu oldu. Böylece ZEKA'nın sorumluluğundaki Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'da farklı kesimlere dönük sertifika programlarının önü açıldı. Bunlardan ilkine Uşak'ta imza atıldı. Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) işbirliğiyle sanayiciler ve ihracat firmalarının yöneticilerine yönelik dış ticaret eğitimi düzenlendi. Toplam 32 katılımcıya, 36 saat boyunca dış pazarlara açılmanın ve uluslararası rekabetin püf noktaları, ihracatın nasıl yapılacağı ayrıntılarıyla anlatıldı. Uşak'ta bu çapta ilk defa düzenlenen eğitim, törenle sona erdi. Törende Vali Mehmet Ufuk Erden, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ve USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Vali Erden, Gediz Üniversitesi'ne ZEKA ve USİAD'la birlikte böyle bir eğitim düzenlediği için teşekkür etti. Bu programlar sayesinde toplumda bilinç seviyesinin yükseleceğini belirterek, ?Bilgi kuvvettir. Bilgiyi teknolojiye, katma değere ve ticarete dönüştürmeliyiz. Deneyimli akademisyenler tarafından dış ticaretin sanayicilerimize öğretildiği bu eğitim, işte buna hizmet edecek.? dedi.

Rektör Çevik ise yaptığı açıklamada sadece İzmir'in değil, bütün Ege Bölgesi'nin üniversitesi olduklarını söyledi. Bölgenin her köşesinde ve herkesle buluşmak, toplumun eğitim düzeyini daha da artırmak istediklerini,bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini dile getirdi. Çevik, şunları söyledi: ?Gediz halkın üniversitesi olsun, toplumla kucaklaşsın ve kaynaşsın diye kuruldu. Geçen dört yılda bu yönde birçok adım attık. İş dünyasıyla, sivil toplum örgütleriyle, her kesimle iç içe olduk, birlikte güzel işler yaptık. Sürekli Eğitim Merkezimiz koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansı ve USİAD'la imza attığımız bu eğitim de bunun örneklerinden biri. Hepsi bu kadar değil, devamı gelecek. Gediz Üniversitesi, ülkemizin ve bölgemizin gücüne güç katmak için var gücüyle çalışmayı sürdürecek. Her şey, daha güçlü bir Türkiye, daha aydınlık yarınlar için.?

Genel Sekreter Özmen de Gediz Üniversitesi ve USİAD'ı kutladı. Dr. Özmen, ?Üniversite ile sivil toplum işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilendi. Bu eğitim sayesinde Uşak'tan yapılan ihracatın artacağına, sanayicimizin yurtdışında yeni pazarlara açılacağına inanıyorum. ZEKA olarak böyle yararlı projelerin her zaman yanında ve destekçisiyiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber