Suriyeli doktor ve mühendisler Gaziantep'e katkı sağlamak istiyor

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Gaziantep'e sığınan Suriyeli doktor ve mühendisler, şehre katkı sağlamak istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi pasaportları ile Gaziantep'e gelen, aralarında 19 doktor, 90 öğretmen, 100'ün üzerinde mühendis ile birçok değişik meslek gruplarında yer alan Suriye vatandaşları, ortak sorunlarını dile getirmek için Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile bir araya geldi.

Burada konuşan Başkan Güzelbey, Suriye halkının hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Burada bulunduğunuz süre zarfında sizin yaşamınızı kolaylaştırmak, sorunlarınızı çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Koordinatör valimiz de sizin sorunlarınızla yakından ilgileniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çalışma arkadaşlarımız ile birlikte elimizden gelen tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu sorunlarınızı çözmek için ilgili mercilerle temas etmiş bulunuyoruz." dedi.

Suriyeli mülteciler ise Türkiye ile kendi halklarının geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeş olduklarını ifade ederek, "Birçok değişik meslek grubunda yer alan Suriyeli vatandaşlarımız Türkiye'de çalışmak istiyor. Aralarında, eğitimlerini burada tamamlamış doktor ve mühendis arkadaşlarımız var. Bu insanlara burada iş imkânı sağlanmasını istiyoruz. Bunlarla birlikte oturma izni almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçmişte yanlarında olan Türk halkının, şimdi de yanlarında olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Suriyeliler, "Aynı din, aynı kültürel benzerliklere sahip olan bu insanların birbirlerine yaptığı yardımları hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber