İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan: Kalp taştan olunca ruh da böyle beton hayali görür/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı, Dersim'le CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiştir, onun üzerini örtmüştür'' dedi.

Partisinin İl Başkanları Toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı, ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim'le yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama işte bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur. CHP Genel Başkanı, Dersim'le CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiştir, onun üzerini örtmüştür, onu unutmuştur ama onunla da devamlı geçinmektedir'' diye konuştu.

Erdoğan, ''O kadar büyük bir korku, o kadar büyük bir paranoya içindeler ki atılan her adımın, yapılan her reformun Türkiye'yi böleceğine inanıyorlar. Niye çünkü o adımı AK Parti iktidarı atıyor onun için. Bunların kendilerine güveni yok, özgüveni hiç yok. Biz Türkiye'ye güveniyoruz''dedi.

Bunlar sadece beton dökerler

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bakın dün BDP'nin eşbaşkanı çıktı; bölücübaşının heykelini dikeceklerini söyledi. İşte bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp, taştan olunca ruh da işte böyle beton hayali görür.

Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. Bunu defalarca söyledim. BDP, Doğu'nun Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.''

Başbakan Erdoğan, ''Saddam'ın Stalin'in, Lenin'in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri, her biri birer tarih şehri olan Doğu'nun Güneydoğu'nun şehirlerindeki o manevi atmosfer, bunların hayallerindeki o heykeli daha yapılmadan paramparça edecek güce, kudrete sahiptir''dedi.

Erdoğan, ''MHP'liler hiç endişe etmesinler. Türkiye'yi bölmeye yönelik bir girişim olursa biz onun karşısında sizden çok daha önce sapasağlam dururuz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber