Şair Abdurrahim Karakoç Hatay'daki panelde anılacak

Şair ve yazar Abdürrahim Karakoç, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) tarafından Hatay'da düzenlenecek 'Türk Şiirinin ve İdealizminin Son Efsanesi; Abdurrahim Karakoç' konulu panelde anılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen haziran ayında hayatını kaybeden şair Abdurrahim Karakoç'u anmak ve daha iyi anlamak için 16 Kasım'da Antakya Belediye Meclisi Salonu'nda bir panel düzenlenecek. Yazsanbir Hatay İl Temsilcisi Ali Parlak'ın öncülüğünde yapılacak panelin oturum başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit yapacak. Panele Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan, yazar ve akademisyen Mehmet Önal ile Milli Gazete yazarı Osman Aytekin konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca Karakoç'un oğlu Enderhan Karakoç'un da programa misafir olarak katılacağı bildirildi.

'Abdurrahim Karakoç' adlı kitabı bulunan Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan, ?Yakın zaman önce aramızdan ayrılan Türk halk şiirinin büyük şairi Abdurrahim Karakoç ile ilgili Hatay il Temsilciğimiz 16 Kasım Cuma günü saat 18.30'da bir panel düzenledi.

Karakoç'un Türk milletine mal olmuş, bin yıllık halk şiirinin ses tecrübesine bağlı kalarak güçlü ironiye sahip ve kendisine ait bir tarz ve köşe oluşturabilmiş ender şairlerden biri olduğunu vurgulayan Eraslan, "Daha yaşarken şiir kitapları bir milyonun üzerinde satmıştır. Böylesine büyük değer ifade eden Abdurrahim Karakoç paneli yapmak bizim için onurdur. Hatay'daki Abdurrahim Karakoç sevenlerini ve şiir dostlarını bu etkinliğimize katılmayı davet ediyoruz." dedi.

Öte yandan panel sonrası yazarlar, okuyucularına kitaplarını imzalayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber