Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi, 19 Mayıs ilçesinde uygulanıyor

Samsun'da okullardaki problemlerin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin uygulanmasını kapsayan 'Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi' pilot uygulaması 19 Mayıs ilçesinde uygulanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valiliği, Ondokuzmayıs Üniversitesi(OMÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle 2010 yılında başlayarak, Samsun'da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve müfettişlerin belirttikleri ana problemleri ve çözüm önerilerini belirleyip bunlara uygun eğitim programları geliştirerek uygulama, değerlendirme ve paylaşmayı amaçlayan 'Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi' pilot uygulaması için 19 Mayıs ilçesinde toplantı düzenlendi. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısına 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, Şube Müdürleri Davut Yaman, Mustafa Dilek, OMÜ'den proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin, Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, "19 Mayıs ilçesi eğitimde Samsun'un en iyi ilçeleri arasında. Bu nedenle İlçe milli eğitim müdürlüğü ekibine, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Samsun 2019 Eğitim Projesi kapsamında yapılan şura sonuçlarına göre belirlenen sorunları ve çözüm yollarını anlatan Şube Müdürü Mustafa Dilek, geçen sene sorun olarak görülen durumların çözümüyle ilgili yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber