Emekli maaşı gaspına 13 yıl 4 ay hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'de bir vatandaşın bankadan çektiği emekli maaşını gasp ettikleri gerekçesiyle yargılanan iki sanık 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme bu kararın Yargıtay tarafından onanıncaya kadar sanıkların tahliye edilmelerine karar verdi.

Bir yıl önce Ertuğrulgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Halil D. adlı vatandaşın 530 lira emekli parasını bankadan çektikten kısa süre sonra bazı kişiler tarafından gasp edildi. Halil D. polise verdiği ifadesinde emekli maaşını gasp ettiklerini ileri sürdüğü şahısların 3 kişi olduğunu ve onlardan B.Ö.'yü tanıdığını anlattı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, şüphelilerden B.Ö. İ.G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerle ilgili savcılık tarafından gasp suçundan Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Şüpheliler B.Ö. ve İ.G.'nin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar B.Ö. ve İ.G. haklarındaki iddiaları reddetti. Duruşmaya katılmayan davacı Halil D. ise ilk duruşmada sanıklardan B. Ö.'yü teşhis ederken, diğer sanık İ. G.'yi tanımadığını anlatmıştı H.D. ifadesinde, "Olay günü maaşımı çektim, yolda yürürken 3 kişi önüme geçti. Onlardan sadece B.Ö.'yü tanıyorum. Cebimdeki 530 lirayı aldılar. Olayda sadece B. Ö.'yü görebildim. Şikayetçiyim." ifadelerine yer vermişti.

Sanıkları ve şikayetçinin beyanlarını ve delil durumlarını değerlendiren mahkeme, tutuklu iki sanığı da suçlu buldu. Buna göre, mahkeme, sanıklar B.Ö. ve İ.G.'nin gasp suçundan 6 yıl 8'er ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ancak, Mahkeme bu kararın Yargıtay tarafından sonuçlanıncaya kadar sanıkların tahliye edilmelerine karar verdi. Buna göre, Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı onaması halinde sanıklar tutuklanarak yeniden cezaevine gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber