Ağaoğlu Maslak'ta 2 bin 200 konut satmış/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesine ilişkin, 2 bin 700 konutunu satışa çıkardıklarını ve şu an 2 bin 200 civarında konut satışının gerçekleştiğini belirterek, ''Bu satışların değeri de 1 milyar 250 milyon liradır. Bunların tamamı da peşin, içlerinde vadeli bir satış yok'' dedi.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin, ''İstanbul'un finans merkezi'' denilebilecek bir bölgede bulunduğunu anlatan Kurum, şunları kaydetti:

''Daha önce Toplu Konut İdaresinden satın aldığımız, Toplu Konut İdaresi'nin de doğuda yapmış olduğu karakollar karşılığı Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığı arazidir. Bu arazi üzerinde biz planlama yapıp ihaleye çıktık. Bugün de Maslak 1453 projesini gerçekleştiriyoruz. Bu projede, 2 bin 700 konutunu satışa çıktık ve şu an 2 bin 200 civarında satış gerçekleşti. Bu satışların değeri de 1 milyar 250 milyon liradır. Bu paranın büyük bir kısmı şirket hesaplarımıza girdi. Geri kalanı da kredi işlemleri bankalarla devam ediyor. Bunların tamamı da peşin, içlerinde vadeli bir satış yok. Bu, piyasada, Emlak Konut'a, TOKİ'ye ve yapılan işlere güvenin en büyük göstergesidir.''

Ağaoğlu: ''Satışlar halen devam ediyor''

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da Maslak 1453 projesiyle yeni bir konsept geliştirmek istediklerini belirterek, ''Projede ana cadde konseptinin boyu 1.480 küsur metrelerdeydi. Bu ana caddeyi kısaltarak 1.453 metreye çektik. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde çağ değişmişti. Biz de bu projeyle hem dünyada hem de Türkiye'de inşaat sektörüne çağ atlatma iddiasında bulunmuştuk. Bence çok da anlamlı bir projeydi. 15 Ekim'de reklam kampanyamızı başlattık. Bir ay içinde 2 bin 100 tanesinin parası Emlak Konut GYO'nun hesabına yattı. Bunun çoğu tahsil oldu. Yaklaşık 1,2 milyar liralık bir satış gerçekleşti.Maslak 1453 projesi de bunun en güzel örneğidir. Satışlar halen devam ediyor'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber