Tunceli Barosu'ndan gözaltı tepkisi

Tunceli Barosu, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF)'na yönelik operasyonda, aralarında Tunceli Barosu avukatlarından Uğur Yeşil'in de bulunduğu 12 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Yeraltı Çarşısı üstünde bir araya gelen Tunceli Barosu avukatları, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında söz alan Tunceli Barosu avukatlarından Özden Eren Başkavak, Tunceli Barosu yönetim kurulu üyesi meslektaşlarından Uğur Yeşiltepe'nin, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uykularındayken evlerinden polis tarafından göz altına alındığını söyledi.

Meslektaşlarının da aralarında bulunduğu 12 kişinin, halen Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduğunu hatırlatan Başkavak, şunları söyledi: ?Ülke genelinde en temel demokratik haklarını kullanan insanların karşılaştığı haksız gözaltı ve tutuklamalar hatta mahkûmiyetler, ilimizde, meslektaşımızın da aralarında bulunduğu gözaltıların yöntem ve sebepleri konusunda bir hukuk kurumu olarak baromuzu derinden endişelendirmiştir.? dedi.

Tunceli Barosu üyesi avukatları olarak, meslektaşlarına yönelik bu saldırıyı kınadıklarını ifade eden Başkavak, meslektaşlarına yönelik bu saldırıyı avukatlık mesleğine, hak arama özgürlüğüne ve savunma hakkına yönelmiş bir saldırı olarak değerlendirdiklerini ve meslektaşları Uğur Yeşiltepe'nin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber