Terminal binasının temeli törenle atıldı

Sivas'ta yeni otobüs terminali binasının temeli törenle atıldı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1985 yılından bu yana kullanılan mevcut terminalin yanında inşa edilecek yeni terminalin, Temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, binanın Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Yeni otobüs terminali binasının temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de yeni terminal binasının seçim dönemi vaatleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Seçim döneminde biz terminal binasını yeniden yapacağımızı değil de mevcut binayı elden geçireceğimizi ifade etmiştik. Bazı şeyler dışarıdan farklı, içeriye girince farklı görülebiliyor. İçine girince baktık ki eski terminal binamızı ne kadar süslesek, güzelleştirsek, eksiklerini yapsak da yapılan masraflar boşa gidecek. Bina yüksekliği fazla, ısınma problemleri fazla. 1985 yılına göre yapılmış, o dönemin şartlarına göre iyi bir bina ama kış memleketinde günümüz şartlarına uymuyor." dedi.

Bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Ürgüp, "Uzun yol itibariyle iniş biniş peronları ayrı ayrı olacak. Yazıhaneler olduğu gibi muhafaza ediliyor. Her iki tarafında da tuvaletler yer alacak. Tuvaletler ücretsiz olacak. Bunun buradan kayıtlara geçmesi açısından da söylüyorum. Başında Belediye temizlik görevlileri bulundurulacak. Lokanta ve pastane olacak. Peronların fazla oluşu; inişli binişi özellikle rahatlatacak." ifadelerine yer verdi.

"20 YIL SONRA BAŞKA YERE YAPILABİLİR"

Yeni terminalin yerinin tartışıldığını da dile getiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği her şeyi kamuoyu huzurunda görüştüklerini ve karara bağladıklarını söyledi. Çevre yollarında yeni düzenlemelerin de yapıldığını bildiren Başkan Ürgüp, bir terminal binasının 20 yıl hizmet verdiğinin düşünüldüğünde, terminalin 20 yıl sonra farklı bir yere yapılabileceğini kaydetti.

Belediye Plan ve Proje Müdürü Levent Olgun, ise yeni terminal binası ile ilgili katılımcıları bilgilendirerek,. 29 bin metrekare alanda inşa edilecek terminal binasının 6 bin 500 metrekare alana sahip olacağını söyleyen Olgun, 32 giden ve gelen yolcu peronu bulunacağını bildirdi. Otobüs işletmecileri adına konuşan Ümran Avcı ise Yapım aşamasında kendilerini mağdur etmediği için Belediye Başkanına teşekkür etti.

Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Susam tarafından yapılan duanın ardından kurban kesildi. Vali Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp birlikte butona basarak temelini attı.Vali Kemelek, yeni terminalin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Temel atma törenine Başsavcı Hasan Aydın, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, BBP il başkanı Aytekin Kulmaç ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber