Horasan Meslek Yüksekokulu'nda eğitim başladı

Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir, ?Ticaretin eskiden çok önemli olduğu tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Horasan'da açılan yüksek okul, ilçeyi tarihi önemine bugün bir adım daha yaklaştırdı.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Horasan Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle açıldı. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu açılışta Horsan Meslek Yüksekokulu'na katkı sağlayan iş adamları Mustafa Temelli, Lütfü Yıldız, Cemil Yıldız, Hayrettin Gül ile gazeteci Necati Karakaş'a teşekkür plaketi verildi.

Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Özdemir, açılıştaki konuşmasında, Erzurum'un en gelişmiş ve en büyük ilçelerinden biri olmasına rağmen, Horasan'da yüksek öğretim imkanının bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti. Özdemir, şöyle dedi:

?Yüksekokulumuzun kurulması, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak Hocamızın isteğiyle karar verilmiş ve yine sayın rektörümüzün büyük destekleriyle bugün okulumuzu açmak üzere bir araya toplanmış bulunmaktayız. Elektrik, Sivil Savunma İtfaiyecilik, Bilgisayar Programcılığı, Laborant, Veteriner Sağlık, Özel Güvenlik programlarına sahip yüksekokulumuzda, 210 öğrenci eğitim görmeye başladı. Süreç içerisinde açılacak yeni bölümlerle yüksekokulumuz hızla büyümeye devam edecektir.?

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da göreve geldiklerinde bazı ilçelerde yüksekokul olmadığını anımsatarak, bunlardan birinin de Horsan olduğunu ifade etti. Koçak, ?Horsan, Erzurum'un stratejik öneme sahip büyük bir ilçesidir. Bugüne kadar bu güzel ilçemizde bir yüksekokulumuzun olmaması önemli bir eksiklikti. Şimdi bu eksikliği gidermiş durumdayız." diye ifade etti.

Yüksekokulların, Türkiye genelinde henüz arzu edilen seviyeye ulaştırılamadığını anlatan Koçak, şunları kaydetti: ?Meslek yüksekokullar mezunları ihtiyacımız olan mezunlardır. Daha kolay iş bulan, sanayide, çeşitli sektörlerde çalışan ve ilerleme imkanı bulan elemanlardır. Horasan Meslek Yüksekokulumuzda açılan bölümler piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarla ilgilidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz kısa sürede iş imkanına kavuşacaktır.?

Horsan halkına da seslenen Rektör Koçak, ?Öğrencilerinize ve okulunuza sahip çıkın. Öğrencilerin barınma ve sosyal hayatlarını en iyi şekilde geçirmeleri için destek verin.? dedi.

Açılışa; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, dekanlar, öğretim üyelerinin yanı sıra Horsan Kaymakamı Emre Çınar, Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, ilçe garnizon komutanı, halk ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber