Yeni bir üst kurul daha.. Hükümet, ilaç sektöründe denetimi sağlamak amacıyla Üst Kurul kuruyor

Haber Giriş : 01 Kasım 2003 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni bir üst kurul daha.. Hükümet, ilaç sektöründe denetimi sağlamak amacıyla Üst Kurul kuruyor

Bankacılık, telekomünikasyon, elektrik gibi pek çok sektörün üst kurul denetimine bırakılması ardından sıra, ilaç sektörüne geldi. Son yıllarda Neşter Operasyonu gibi trilyonluk yolsuzluk ihaleleriyle gündeme gelen ilaç piyasası, artık düzenleyici ve denetleyici bir kurulun gözetiminde olacak. Sağlık Bakanlığı, İlaç Piyasası Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu için düğmeye bastı.

Hükümet, Kasım ayında faaliyetleri büyük ölçüde sona erecek acil eylem planını reform programına dönüştürüyor. Pek çok faaliyet revize edilirken, 2004 yılı için yeni eylemler de programa dahil ediliyor. Bunlardan ilki, İlaç Piyasası Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu olarak belirleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı İlaç Piyasası Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu’nun oluşumu için hazırlıklar son aşamaya geldi.

HASTANELER DENETİMDE OLACAK
Pek çok sağlık skandalının ardından SSK, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kuruluşları ve hastaneler artık Üst kurul denetimine tabii olacak.

İlaç fiyatlarının belirlenmesi, piyasaya çıkacak yeni ürünlere izin verme yetkisi de Üst Kurul’un görevleri arasına giriyor.
NTVMSNBC

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber