Şehir merkezinde başıboş dolaşan hayvan sahiplerine ceza kesilecek

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 20 Kasım'dan itibaren başıboş hayvanların şehir merkezinde dolaşmasının yasaklandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadak, yasağa uymayan küpeli hayvan sahiplerine 170 lira, küpesiz hayvan sahiplerine ise 593 lira para cezası kesileceğini

söyledi.

Selim Sadak, kentte bulunan hayvan sahiplerini ikna toplantılarına başladı. İlk toplantıyı Ulus Mahallesi'nde bulunan hayvan sahipleri ile bir araya gelen Sadak, Siirt Valiliği'nin 18 Ekim'de sağlıklı bir yaşam, çağdaş, modern ve daha temiz bir kent için yaptığı İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan karar gereğince, 20 Kasım 2012 itibari ile kentte başıboş hayvanların dolaşmasının yasakladığını hatırlattı.

Bütün hayvan sahiplerinin alınan karara uyması gerektiğini söyleyen Sadak, "20 Kasım 2012 tarihi itibariyle kent merkezinde yakalanacak başıboş dolaşan hayvan sahiplerine ceza kesilecek. Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde eş güdümle yürütülecek çalışmalar kapsamında, belediye yönetimi olarak var olan sorunların diyalogla ve müzakere ile çözülmesi gerektiğine inandığımız için hayvan sahipleri ile toplantı yapma gereği duyduk. Hayvan sahiplerinin her hangi bir cezai işleme maruz kalmaması için bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu ikna toplantılarının nedeni budur." dedi.

Sadak, hayvan sahipleri ile yaptığı toplantıda, 20 Kasım 2012 tarihinden sonra başıboş dolaşan küpeli hayvan sahiplerine 170 lira, küpesiz hayvan sahiplerine 593 lira para cezası kesileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber