Taner Yıldız: Bor madeni özelleşmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 07:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yıldız, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bor madeni özelleşmeyecek-

Bor madeninin özelleştirilmesinin kesinlikle düşünülmediğini belirten Yıldız, ''Biz bunu ayakta söylüyoruz, oturarak söylüyoruz, su içerken söylüyoruz. Bu rağmen nasıl bir anlam çıkıyor anlamıyorum. Hizmet alımının özelleştirilmesi borun kendisinin özelleştirileceği anlamına gelmiyor'' diye konuştu. Yıldız, bor madeninin hammadde olarak satılmadığını, işlenerek satıldığını da vurguladı.

Bakan Yıldız, elektrik bedelleri içindeki vergi ürün paylarına değindi. Yıldız, 100 liralık elektrik faturasındaki enerji bedelinin toplamının 56,9 olduğunu ve bunun dağıtım, sayaç okuma, iletim, TRT payı gibi bedellerle devam ettiğini söyledi.

''TRT payını neden kaldırmıyorsunuz-'' sorusu üzerine Yıldız, ''TRT payının kalkması aslında doğru bir şeydir. Bu, bizim partimizin beyannamesinde de vardır. TRT'nin kamu bütçesi ile finanse edilmesi, özerkliğini tartışılır hale getirir. Bunun yerine bir fon ikame etmeden bizim kaldırmamız, yalnızca ticari kaygılarla değil, sosyal kaygılarla da çalışan TRT'ye darbe vurmak demektir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber