Vergilerin ötelenmesi kararı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Bakanlar Kurulu tarafından Van'daki vergilerin bir yıl daha ötelemesinin ekonomik hayatın yeniden canlandırılması adına önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin ardından hükümet tarafından mücbir sebep hali göz önünde bulundurularak ötelenen vergilerin tekrar ötelenmesi Van'da ekonomik hayatının yeniden tesis edilmesi için önemli bir gelişme olduğu kaydedildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremden sonra aradan geçen bir yıl boyunca Van'da esnaf, tüccar ve sanayicinin mağduriyetinin giderilmesi için yoğun bir çaba içine girdiklerini belirterek, ?Aradan geçen bu süreçte ilimizi ziyaret eden Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerine, ayrıca Ankara'ya yapmış olduğumuz tüm ziyaretlerde konunun önemini dile getirdik. Bu süreçte Van'da ekonominin canlanması için öncelikle vergilerin affedilmesi gerektiğini her platformda dile getirdik. Sayın Başbakanımızın 23 Ekim 2012'deki Van ziyaretinde konuyu kendilerine aktarma şansı bulduk. Tüm bu çalışmalardan sonra hükümetimizin depremden etkilenen Van ekonomisinin canlandırılması için vergilerin bir yıl daha ötelenmesini olumlu bir gelişme olarak görmekteyiz? ifadesini kullandı.

Nadiroğlu, Bakanlar Kurulu'nun aldığı bu kararın sevindirici olmakla birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Van'da depremden etkilenen esnaf, tüccar ve sanayicinin isteği olan vergilerin affedilmesi taleplerinin takipçisi olacaklarını belirterek, ?Bizler alınan bu kararı olumlu buluyoruz. Ancak yaklaşık bir yıldır dile getirdiğimiz 23 Ekim 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki vergilerimizin affedilmesi talebimizin takipçisi olacağız. Çünkü herkes de bilmektedir ki, Van ekonomisi depremden çok büyük zarar gördü. Tüccar, sanayici ve esnafımız henüz ekonomik anlamda bir toparlama yaşamadı. Ekonomik canlılık yeni yeni tesis edilmektedir. Van'ın yeniden kalkınması, gelişmesi için mutlak suretle Van'daki vergilerin affedilmesi gerekir. Ayrıca Van Defterdarlığı da konu ile ilgili açıklama yapmış ve mücbir sebep halinin devam ettiğini belirtmiştir? dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Bakanlar Kurulu tarafından Van'da vergilerin bir yıl daha ertelenmesi kararının Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğunu, Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra kararın birkaç gün içinde uygulanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber