Camilerde toplanan bağışları alarak kayıplara karıştı

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'den cami önlerinde satış yapma izni alan G.K., cuma sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı için toplanan yaklaşık 40 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülüğün şikayeti üzerine polis ekipleri dolandırıcı olduğu iddia edilen şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, G.K. isimli bir kişi, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in yanına gelerek kalp hastası çocuğunun olduğunu, ameliyat olması gerektiğini söyleyerek cami önlerinde kalem satışı yapmak için izin istedi. Müftü Gürlen'den resmi izin alan G.K., cami önlerinde satış yapmaya başladı. İddialara göre, Müftü Gürlen'in talimatı ile cami imamlarının ses çıkarmadığı G.K. bir süre sonra cami önlerinde yardım toplamaya başladı. İddialara göre dolandırıcı olduğu ileri sürülen şahıs elindeki Müftü Gürlen imzalı belgeyi göstererek merkezde bulunan 10 caminin imamından cuma namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı için toplanan yaklaşık 40 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri müftülüğün şikayeti üzerine dolandırıcı olduğu iddia edilen G.K.'yı yakalamak için çalışma başlattı.

Müftü Gürlen, ?Bizim iyi niyetimizi suistimal etmiş. Cuma sonrası toplanan paralarla kayıplara karışmış. Polise durumu bildirdik. Polislerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber