Termik Santral istemeyenler Keles'te yürüdü

Bursa'nın Keles ilçesinde Kozağacı Vadisi'ne termik santral kurulmaması için protesto yürüyüşü düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞADER'in de destek verdiği yürüyüşe Keles ve köylerinde yaşayan yaklaşık 400 kişi katıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte protestocular, 'Kozağacı burada Keles nerede?', 'Termik yapma boşuna yıkarız başına', 'Termiğe inat yaşasın hayat' sloganları atarak santral ihalesinin iptal edilmesini istedi.

Eylemi düzenleyen heyette bulunan Hasan Tekin, Kozağacı Vadisi ve Harman Alanı bölgelerinde yapılması planlanan termik santralden doğrudan etkilenecek olan 9 köyü temsilen protesto gösterisi yaptıklarını belirtti. Tekin, "Toplanmamızın nedeni asırlardan beri yaşadığımız topraklarda termik santral kurulmasına karşı başlattığımız mücadeleyi duymayanlara duyurmak. Duyupta anlamayanlara bir kez daha anlatmaktır. Yapılacak olan termik santral 23 köyü etkileyecek." dedi.

Termik santralin kurulacağı topraklarda devletten hiçbir destek almadan meyve üretimine başladıklarını ifade eden Tekin, " Kozağacı Vadisi'nden çıkarılacak kömürün Türkiye ekonomisini kalkındıracağına inanmıyoruz. Yapılacak santral binlerce aileyi yerinden yurdundan göç etmeye zorlayacak. Topraklarımızı canımız pahasına vermeyeceğiz. Termik santrali istemediğimizi her fırsatta söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Yürüyüş olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber