Engelli öğrencilerin el emeği göz nuru takılar yurt dışına gönderiliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir eğitim kurumunda engelli öğrencilerin el emeği göz nuruyla hazırladığı takılar, yurt dışında büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir özel okulda eğitim gören engelliler, yaptıkları hediyelikleri yurt dışına satarak hem okulun bazı ihtiyaçlarını karşılıyor hem de harçlıklarını çıkartıyor. Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda eğitim alan engelli öğrencilerin meslek sahibi olabilmeleri için okul bünyesinde; halı, takı tasarım ve seramik gibi çeşitli atölyeler açıldı. Atölye çalışmalarıyla öğrencilerin el becerileri geliştirilip, algılarının güçlenmesi hedefleniyor.

Okulda, takı tasarım atölyesinde yapılan kolye, bilezik, küpe, broş gibi takılar herkesin ilgisini çekiyor. Özellikle turistlerin ilgisini çeken hediyelikler, Alanya'ya tatile gelenler sayesinde Norveç başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine gönderiliyor.

Engelli öğrencilerin hayata katılmaları açısından ciddi projeler gerçekleştirdiklerini belirten Okul Müdürü Feridun Özdeş, Alanya'da Norveçlilerin atölyeleri tesadüfen gördüğünü ve zamanla ilişkilerin geliştiğini belirterek şöyle konuştu: "Norveç'te birlikte çalıştığımız dernek bize bu konuda destek oldu. İlk etapta 500 adet kolyeyi Norveç'e gönderdik. Norveçliler sürekli Alanya'ya geldikleri ve atölyemizi ziyaret ettikleri için bir nevi ihracat yapıyoruz. Bizim buradaki amacımız para kazanmak değil. Çok ciddi paralar olmasa da çocuklarımız üretime katılıyor. Üretime katılırken de, kendilerini geliştiriyorlar, öz güvenlerini geliştiriyorlar. İnşallah ilerleyen süreçte daha geniş çerçevede AB ülkelerine göndereceğiz. Çünkü şuanda Alanya'ya turizmden dolayı gelenler kurumumuz ziyaret ediyorlar.? diye konuştu.

Boncuklardan takı yaptığını belirten engelli öğrenci Barış Çatalbaş ise gelen turistlere satış yaptıklarını söyledi. Yurt dışına da hediyelik gönderdiklerini ifade eden Çatalbaş, çeşitli şekiller vererek yaptıkları hediyeliklerin çok büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber