Komisyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesini görüşüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ?Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında gençlerin kültürel değerleri, örf ve adetleri, geleneksel sanat dalları hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi, ülkesine, tarihine geleceğine sahip nesillerin yetişmesine katkı sağlanması yer almaktadır? dedi.

Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bakanlığının bütçesine ilişkin bir sunum yaptı. Halkın spora ilgisini artırmak ve farklı spor dallarını tanıtacak faaliyetleri yürüttüklerini belirten Kılıç, uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek için gerekli alt yapı ve üst yapının geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.Türkiye'nin gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, uluslar arası etkinliğiyle dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirten Bakan Kılıç, ?Daha güçlü ve müreffeh bir ülke olabilmek için kalkınma sürecinde bireylere özellikle gençlere büyük önem verilmektedir. Bu çerçevede, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, toplumsal ve ekonomik hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak yönünde çalışmalar sürdürülmektedir? dedi.

Anayasa'nın 58. Maddesinde devletin, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alacağının hüküm altına alındığını anımsatan Bakan Kılıç şunları söyledi: ?Bu çerçevede, zihinsel veya fiziksel engelli, madde bağımlısı, istismar edilen, sorunlu ailelerle yaşayan, asosyal, suça bulaşmış, eğitim haklarından yararlanamayan gençlerimizin sosyal hayata daha aktif katılımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında, gençlerin kendi kültürel değerleri, örf ve adetleri, geleneksel sanat dalları hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi, ülkesine, tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesine katkı sağlanması yer almaktadır.?

Kılıç, 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak istediklerini yineleyen Kılıç, bu hedefe ulaşabilmek için her türlü gayret gösterilmeye devam edileceğini ifade etti.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Kılıç, gençlere tarih bilincini kazandırmak, tarihi değerleri hatırlatabilme, vatan sevgisini aşılamak, milli tarih şuuru kazandırmak ve milli benlik duygusunu artırmak için Sarıkamış'ta şehitler anısına 5-6 Ocak 2013 tarihlerinde 5 bin gençle Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'nün yapılacağını bildirdi. Kılıç, ?Böylece atalarımızın zor şartlar altında göstermiş olduğu fedakarlıklardan yola çıkarak vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları yerinde göstererek farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır? dedi.

Kılıç, doğal afetlerden sonra görev almak üzere eğitimli, disiplinli bin kişilik Afet ve Rehabilitasyon Gönüllüleri (GARD) ekibi oluşturulduğunu belirterek, ?Bu kapsamda gönüllülerimiz emel afet bilinci, psikososyal durumlar, rekreasyon, yenilikçi durum konularında yetiştirilmektedir: Ülkemiz genelinde gençlerimize tanıtım için kamu spotu hazırlanmaktadır? dedi.

YURKUR hakkında da bilgi veren Bakan Kılıç, 2002 yılında 77 il ve 59 ilçede toplam 193 yurtta 188 bin 187 yatak kapasitesi ile hizmet verilirken 2012 yılında yurt içinde 81 il 138 ilçede, yurtdışında 1 adet olmak üzere toplam 344 yurtta 308 bin kapasite ile hizmet verildiğini söyledi. Geçmiş yıllarda yurtların doluluk oranının yüzde 60-70 iken son yıllarda yurtlardaki doluluk oranının yüzde yüz olduğunu söyleyen Kılıçı, sosyal devlet anlayışı gereği toplam 15 bin 963 öğrencinin yurtlarda ücretsiz barındırıldığını belirtti. Kılıç, yüzme havuzu bulunmayan il kalmayacağını kaydetti. Kılıç Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereğince yurtlarda internetin ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber