Sinagog saldırılarında ölenler törenle anıldı

İstanbul'daki Beth İsrail ve Neve Şalom Sinagoglarına yapılan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende yapılan konuşmalarda terör lanetlenirken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Neve Şalom ve Beth İsrail Sinagoglarına 9 yıl önce gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler unutulmadı. Beyoğlu Şişhane Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Hahambaşı Yardımcısı Rav Yauda Adoni, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, Beyoğlu Belediye Başkanı İlhan Turan, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Musevi cemaatini temsilen bir konuşma yapan Hahambaşı Yardımcısı Rav Yauda Adoni, tüm dünya için barış ve huzur temennisinde bulundu. Bombalı saldırılarda ölenler için rahmet dileyen Adoni, yakınlarına da sabır diledi.

'ALLAH BÜTÜN İNSANLARI ISLAH ETSİN'

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Rav Yauda Adoni, mahsum insanlara el uzatmanın, onları yok etmenin insanlığa sığmayan bir durum olduğunu dile getirdi. Gazetecilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarını sorması üzerine de Adoni, ?Birinin başka bir insanın canına kıymasını hiçbir din yazmaz. Allah ıslah etsin ve ülkemize huzur dünya da barış ihsan eylesin. Allah bütün insanları ıslah etsin ve artık kan dökülmesin. Kan döküleceği yerde dostluk dağılsın dünyaya.? diye konuştu.

İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin de, terörün dini dili ve inancı olmadığına dikkat çekti. Derin, terör eylemlerinin milletlerin huzur ve barış içerisinde yaşamasını engellemek, birlik ve beraberliğini zedelemek için yapıldığını söyledi. Terörün amacına ulaşamayacağını vurgulayan Bekir Derin, bu tür olayların milletin daha da kenetlenmesini sağlayacağını ifade etti. Derin, İslam ve bütün ilahi dinlerin insan öldürmeyi yasakladığını hatırlatarak sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından Neve Şalom Sinagogu önüne kadar yürüyen vatandaşlar, saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bıraktı. Saldırıda yakınlarını kaybeden bazı vatandaşlar ise ağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber