?E-belediye' sistemine vatandaşlar ilgi gösteriyor

Erzincan Belediyesi'nin hayata geçirdiği ?e-belediye' sistemi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar artık belediyeye gitmeden internetten ?e-belediye' hizmeti ile belediyeye olan ödemelerini yapıyor ve borçlarını takip edebiliyor. Yapılacak işlemler için Cumhuriyet Meydanı'na kurulan bilgilendirme çadırına Erzincanlılar ilgi gösteriyor.

Vatandaş odaklı belediyecilik hizmeti veren ve bu hizmeti vatandaşlara daha kolaylık sağlaması adına geliştiren Erzincan Belediyesi, ?e-belediye' sistemi hakkında vatandaşlara gün içerisinde kurulan çadırda bilgi veriyor. ?E-belediye' sisteminden faydalanacak vatandaşlar, internet sistemi üzerinden borç sorgulama, vergi ve su faturası ödeme ve nikah başvurularını on-line olarak yapabilecek.

VATANDAŞA ELEKTRONİK BELEDİYECİLİK HİZMETİ SUNULACAK

Çalışmanın belediye hizmetleri adına önemli bir faaliyet olacağını, hem vatandaşın hem de belediye çalışanları için katkı sağlayacağını vurgulayan Erzincan Belediyesi İşletme Müdürü Saffet Erbaş, ?Erzincan Belediyesi olarak son üç yıl içerisinde özelde belediye hizmetlerinin vatandaşa daha iyi anlatılması, daha iyi aktarabilmesi ve hizmet kalitemizin artırılmasına yönelik faaliyetlerden birisidir e-belediye. Elektronik belediyecilik alanında şu anda başlattığımız kısım sadece internet üzerinde borç sorgulama, borç ödeme, bina inşaat maliyetleri, emlak beyan değerleri gibi değerlerin vatandaşın belediyeye gelmeden, elektronik ortamda, evinde iş yerinde bu bilgilere ulaşmasını sağlıyoruz. Bütün mükelleflerimizin belediyeye olan bütün ödemelerini ev ve iş yeri ortamında ödemelerini sağlayan bir sistem. Bu ?e-belediyeciliğin birinci adımıdır. Geri kalan çalışmaları 2 yıl içerisinde hayata geçireceğiz.? açıklamasında bulundu.

Yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, ?Belediyenin bu örnek çalışmasından dolayı kendilerini kutluyoruz. Artık bu sistem sayesinde evimizden ödemelerimizi yapabileceğiz. Bizim için bir kolaylık olmuştur.? dedi. İşletme Müdürlüğü personeli de sistemin detayları hakkında vatandaşlara bilgi verdiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber