Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri organ bağışı yaptı

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü organizasyon kapsamında, 200 polis öğrencisi organ bağışı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organ bağışının önemine ilişkin bir hafta boyunca polis meslek yüksekokulunda öğrencilere bilgi veren sağlık personeli, düzenlenen tören ile toplu organ bağışı yaptı. İl Sağlık Müdürü Metin Karakök ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Metli de organ bağışı yaptı.

Organ bağışının önemine vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, organ bağışının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi. Hangi organların bağışlanması gerektiğini belirten Karakök; karaciğer, pankreas, göz, kalp, böbrek ve son yıllarda yaygın olan yüz nakilleri, el ve kol nakillerinin bağışlanabileceğini ifade etti. Her türlü imkân olmasına rağmen organ bağışı noktasında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Karakök, şunları kaydetti: ?Organlarını bağışlayan kişi başkalarına yaşama imkanı veriyor. Bizim üzerimize düşen, yaşamı devam ettirmek adına, organlarımızın hayat bulması adına bu gönüllülüğe talip olmamız lazım.?

Polis Okulu Müdürü Osman Metli, polis okulu olarak hedeflerinin, toplumu her yönü ile tanımak olduğunu belirtti. Metli, ?3-9 Kasım tarihleri arası organ bağışı haftası idi. Televizyonlarda dillendirdiğimiz kadarıyla Türkiye'de en büyük sorun donör sorunu, yani bağış yapacak kişi. Tabi bu da yetmiyor, organın diğer alıcıyla uyum sağlaması gerekiyor. Türkiye'de yaşayan herkese hizmet etmek için kan veriyoruz canımızla, şehit oluyoruz canımızla hazır olduğumuzu göstereceğiz.? dedi.

Organ bağışı ile bir mesaj verdiklerini dile getiren Metli, kendilerinin organ bağışı noktasında hazır olduklarını kaydetti. Organ bağışı konusunda tereddütler yaşayan Anıl Eren isimli öğrenci, bir hafta verilen seminerden sonra organ bağışı yapmaya karar verdiğini söyledi. Fatih Mehmet Eren Gülver isimli öğrenci ise millete hizmet için böyle bir projeye başvurduklarını söyledi. Konuşmaların ardından, 200 öğrenci hep birlikte organ bağışı formu doldurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber