Teknik eleman ihtiyacını karşılamak öncelikli hedef

Yozgat İl Mili Eğitim Müdürü Saim Kuş, Türkiye'de eleman ihtiyacını karşılamanın en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı Yozgat'ta Grant Eser Otel'de yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İŞ-KUR İl Müdürü Recep Öcal, Milli Eğitim Bakanlığı METEK Projesi Eş Koordinatörü Abdülkadir Yıldız, Yükseköğretim Kurulu Temsilcisi Doç. Dr. Behçet Gülenç, METEK Takım Lideri David Hardy ile Yozgat'taki meslek liselerinin idarecileri, öğretmenler ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında kalitenin yakalanması adına mesleki eğitimin şekillenerek rayına oturması gerektiğini söyledi. Saim Kuş, "Bu proje ile hem Türkiye'nin hem Yozgat'ın ihtiyacı olan mesleki alanların belirlenerek plan yapılması hedeflenmektedir. Türkiye'nin gerçek anlamdaki teknik eleman ihtiyacını karşılamak bizim en öncelikli hedefimizdir. METEK'in uygulandığı pilot iller arasında ilimiz Yozgat da bulunuyor. İlimizde METEK projesini Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yozgat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı METEK Projesi Eş Koordinatörü Abdülkadir Yıldız da projenin mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedeflediğini kaydetti. Yıldız, "Bu hedefe ulaşmada eğitim ve iş dünyasının tüm ihtiyaçları dikkate alınarak, bu kesimlerin görüşleri de kalite güvence sistemine yansıtılacak. Kalitenin asıl çıktısı, mesleki eğitim alan mezunların istihdam edilme oranı ve çalışacakları işlerin niteliğiyle anlaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, METEK Projesi yürütücüleri projeye ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedefleyen ve 2 yıl sürecek proje Diyarbakır, Sivas, Trabzon, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van Yozgat'ın da aralarında bulunduğu 21 pilot ilde uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber