Nihat Kurt: Markalaşmanın yolu kalite, altyapı ve reklamdan geçiyor

İş adamlarına tavsiye ve bilgilerini aktaran Nazlı Gıda (NAZO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Kurt, öncelikle markalaşmayı hedef almak, ihracatın daha üst düzeylere ulaşması gerektiğini vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'nin konuğu NAZO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Kurt, HÜRSİAD toplantı salonunda iş adamlarına hitap etti. Kurt, ihracatın yükselmesinde ve pazar payının artmasındaki gerekliliklerden en başta, dış ticaret ve yabancı dil eğitimi almanın artı şart olduğunu, bu eğitimlerde dernekleşmenin katkısı ve önemine dikkat çekti. 12 Eylül sonrası işportacılık, pazarcılık, kahvecilik bile yaptığını anlatan Kurt, aile şirketlerinin kurumsallaşmasında karşılaşılan sorunlara vurgu yaptı.

Kurulan aile şirketlerinin, çoğu zaman ikinci kuşaklara kalmadan bölünme eğiliminde olduğunu söyleyen Kurt, ?Ben bir programda şirketimizi 3 kardeş yönetmeye devam edeceğimizi ve hiç birimizin ayrılıp kendi şirketini kurmayacağını söylemiştim. İyi ki de söylemişim. Ne zaman aramızda herhangi bir tartışma olsa o sözü hatırlıyorum. Aile şirketlerinde en zor iş, kendi aile ferdinizi profesyonel bir çalışan gibi görmekte zorlanmaktır. Kurumsallaşabilmek için bunu yapabilmek gerekiyor.? ifadelerine yer verdi.

Nihat Kurt, kendi başarı öykülerini 3 saniyelik bir reklama borçlu olduklarını, reklamın markalaşmada çok önemli olduğunu vurguladı. Reklam vermeden markalaşmanın mümkün olmadığını belirten Kurt, reklamın da rastgele değil, etkili ve doğru mecralarda verilmesi gerektiğini örneklerle açıkladı. Reklama para harcamaktan kaçınılmaması gerektiğini, etkili reklama yapılan harcamanın, en az 3-4 misliyle geriye dönüşü olduğunu vurgulayan Kurt, ?Ancak reklam çarpıcı olmalı. Biz markamızı bütün Türkiye'ye tanıtan asıl etkiyi, 30 saniyelik reklamı 3 saniyeye düşürerek yakaladık. İnsanlar internet sitelerinde bizim reklamımızı tartışmaya başlayınca markamız hızla tanındı. Araştırmalara göre insanlar 3 saniyede mesajı yakalayabiliyorlarmış.? diye konuştu.

İHRACATIN 130 MİLYAR DOLARA ÇIKMASINDA TUSKON'UN KATKISI BÜYÜK

Dernekçiliğin önemine vurgu yapan Kurt, aynı zamanda Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfedarasyonu (TUSKON)'na bağlı MARİFED Meslek Komitelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyledi. Kurt, "Hedefimiz esnafı iş adamı, iş adamını sanayici, sanayiciyi de ihracatçı yapmak. Gaziantep'te HÜRSİAD gibi güçlü bir derneğimiz var." şeklinde konuştu. HÜRSİAD kanalıyla dünyaya açılmanın mümkün olduğunu vurgulayan Kurt, Türkiye ihracatının 25 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkmasında TUSKON'un katkısının büyük olduğunu söyledi.

Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Kurt'a HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan tarafından plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber