Şeker: Çevre dizaynı ve peyzaj mimarisi çiçekçiliğe olan ilgiyi arttırdı

Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker, son yıllarda çevre dizaynı ve peyzaj mimarisinin bir adım öne çıktığını, bu kapsamda da çiçekçiliğin önem kazandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunus Şeker, İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl 8.'si düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı'nın açılışına katıldı. Şeker açılışta yaptığı konuşmada, "Uluslararası arenada yer almak istiyorsak ürünlerimizin standartlar üzerinde olması gerek. Son 8 yılda 136 fidanlık kuruldu ve 15 milyon lira kredi verildi. Orman Genel Müdürlüğü olarak 18 milyon fidan alışverişi yaptık. Bu alışveriş kooperatifler üzerinden yapıldı. Amaç kooperatiflerin güçlendirilmesi ve üyelerinin artmasının sağlanması." dedi.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Göldal ise Ödemiş'in son yıllarda süs bitkileri alanında ciddi bir gelişme kaydettiğini aktardı. Göldal böylesine önemli bir fuarda üretici ve tüketiciyi buluşturmanın sektör açısından çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Daha sonra fuarın açılışı yapılarak stantlar gezildi. Ülke çapından 77 firmanın katıldığı fuarın, 18 Kasım'a kadar açık kalacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber