Yolu asfaltlanmayan köyün muhtarı isyan etti

Manisa merkeze bağlı Sarıkaya Köyü'nün 5 yıldır 1.5 km stablize yol asfalt yapılmayınca, muhtarı isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkaya köylüleri geçtiğimiz yıl yaşanan heyelan olayından sonra çöken köprü ve 5 yıldır asfaltlanmayan köy yolu yüzünden sıkıntı çekiyor. 5 yıl önce hizmet alamadıkları gerekçesiyle merkeze 15 kilometre uzaklıktaki köyü satılığa çıkaran ve köy girişine, 'Köyü satın alana eşekler bedava' tabelasını asan "Ağa" lakaplı Muhtar Aslan Kırmızıkaya, bir ay içinde köy yolunun asfaltlanmaması halinde "bağımsızlık" ilan edeceklerini ifade etti. Ergenekon Vadisi' filmiyle dikkatleri üzerine çeken, geçtiğimiz yıl yaşanan Van depreminde eşeklerle civar köylerden yardım toplayan Muhtar Kızmızkaya, köy yolunda oturma eylemi yaptı, "Sarıkaya kent merkezine çok yakın. 45 haneli köyümüzün nüfusu 270. Bu köy devletin unuttuğu yerdir. Osmanlı Devleti'nin en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan bu köy, bizim bildiğimiz tarihinde sadece ve sadece bir kez asfaltlanmış. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

"KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞ BÜYÜK SORUN"

Sarıkaya köyünde 1997 yılında heyelan meydana geldiğini ve bunun sonucunda 5 evin tamamen yıkıldığını hatırlatan Kırmızıkaya, "Bu heyelanda evlerle birlikte köprümüz de yıkıldı. Bir daha da yapılmadı. Bizler kendi imkanlarımızla derme çatma bir köprü yaptık. Şimdi sadece 1.5 kilometrelik asfaltlama istiyoruz. Bunun için Köy Hizmetleri'nin, Özel İdare'nin kapısını defalarca çaldık. Hep 'programa alındı' yanıtı ile karşılaşıyoruz. Ama bir türlü asfaltlama yapılmıyor. Köye giriş çıkış büyük sorun. Toz duman, yağmur ve kar ulaşımı engelliyor" diye konuştu.

"Ağa" lakabıyla tanınan Aslan Kırmızıkaya, bir ay içinde Sarıkaya köy yolunun asfaltlanmaması halinde "bağımsızlık" ilan etmek istediklerini söyledi. Köylerine yapılan muameleyi, "Erbakan da böyleydi. Fabrikanın temellerini atıp bırakırdı" sözleriyle anlatan Kırmızıkaya, "Biz bu hizmeti alamamak için ne yaptık" diye sordu. - MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber