16 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 16 Kasım 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu'da saat 11.30'da Valiliği, saat 14.35'te Kastamonu Üniversitesi'ni, saat 15.10'da Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, saat 15.45'te Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin açılışını yapacak, saat 16.25'te belediyeyi ziyaret edecek, saat 17.15'te Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi ziyaret edecek, saat 18.45'te akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Çalışma Ofisi'nde saat 14.00'te Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile görüşecek, saat 15.00'te Makedonya'nın AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi'yi kabul edecek, saat 16.00'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Four Seasons Basphorus Hotel'de saat 10.15'te Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu'na, Swiss Otel'de saat 15.45'te Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde saat 13.00'te Müzekart Ferdi Kaza Sigortası lansmanına, Feriye Lokantası'nda saat 20.00'de 2014 Pekin Kitap Fuarı onur konukluğu protokolü imza törenine katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Küçükçekmece'deki Radisson Blu Conferance&Airport Otel'de saat 14.30'da Engellilik Alanında Hizmet Sağlayıcıları Forumu'na, Swiss Otel'de saat 16.00'da Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ne katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Swiss Otel'de saat 14.30'da Kosova Ekonomi Bakanı Besim Begaj ile, saat 15.15'te ise Bulgaristan Ekonomi Enerji ve Turizm Bakanı Dalian Dobrev ile bir araya gelecek. Saat 16.00'da ?Enerjinin İnsani Yüzü? başlıklı oturumda bir konuşma yapacak olan Bakan Yıldız, Çırağan Sarayı'nda saat 18.30'da zirve resepsiyonu ve kapanış gala yemeğine katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Protokolü imza törenine katılacak. Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet, imza töreninin ardından Türkiye'ye dönecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 13.30'da Konya Kent Plaza AVM'nin açılışına katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da saat 13.30'da Güzelordu Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu ve ilçedeki eğitim yatırımlarının toplu açılış töreni ile Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin açılışına, saat 16.00'da Dr. M. Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi açılışına, saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki ORSEV şiir gecesine katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Erzurum'da saat 11.00'de valiliği, saat 14.00'te belediyeyi ve saat 15.00'te Erzurum Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni ziyaret edecek, saat 18.00'de vali, kaymakamlar, belediye başkanları ve il, ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yapacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 10.00'da Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılacak ve kampüste incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.00'da Deniz Feneri e.V soruşturmasında görevden alınan savcıların Yargıtay'da görülen davasına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Novotel Hotels'te saat 14.45'te ?Uluslararası Kıraat Sempozyumu?na katılacak.

- Dersadaet Kültür Edebiyat Dil Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği, Ali Emir-i Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da ?İslam'la Yenilenme ve Birlik-1-İsmail Bey Gaspıralı? başlıklı kongre düzenleyecek.

- Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, saat 12.30'da Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Halkevleri Derneği üyeleri, saat 14.30'da kocası tarafından öldürülen 36 yaşındaki Zülfü'nün adının parka verilmesi için topladıkları imzaları Mamak Belediyesi'ne verecek.

- Hulusi Efendi Vakfı tarafından saat 19.00'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde ?Somuncu Baba ve Hulusi Efendi? paneli gerçekleştirilecek.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin basın toplantısı, saat 10.00'da AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilecek. Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Piyano Festivali Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say, Şef Gürer Aykal ve festivalin ana sponsoru Volkswagen adına Volkswagen Binek Araç Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş katılacak.

- CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Merkezi'nde saat 11.30'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yaşandığını iddia ettiği yolsuzluk iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

---------------------------

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 13.30'da 8. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu sertifika törenine katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası 4. tur kuraları, TFF yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla saat 14.00'te Ataköy Olimpiyatevi'nde çekilecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta açılış maçında Galatasaray, sahasında Kardemir D.Ç. Karabükspor'u konuk edecek. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Fenerbahçe, Süper Lig'in 12. haftasında 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Sarı-lacivertliler, öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkacak özel uçakla Eskişehir'e gidecek.

- Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da yapacağı maçla sürdürecek.

- Trabzonspor, Orduspor ile oynayacağı Karadeniz derbisinin hazırlıklarını sürdürecek.

- Anadolu Efes, THY Avrupa Basketbol Ligi'nin 6. haftasında İtalya'nın Emporio Armani Milano takımını konuk edecek. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan karşılaşma saat 20.45'de başlayacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu'da valiliği, üniversiteyi, garnizon komutanlığını ziyaret edecek, bazı özel kuruluşlarda incelemelerde bulunacak. (11.30-18.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile çalışma ofisinde görüşecek. Erdoğan, Makedonya'nın AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi ayrı ayrı kabul edecek. (14.00-15.00-16.00)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkale'de gezi ve incelemede bulunacak. (10.00-14.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'da 2 tesisin açılışını yapacak, 8 tesisin temelini atacak. (11.00-18.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da Kentleşmede Yer Seçiminin Önemi Konferansı ile Çevre ve Madencilik Sempozyumu'na katılacak. (09.30-10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Konya Kent Plaza Alışveriş Merkezi'nin açılışını yapacak. (13.30)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, valiliği ziyaret edecek, Nevşehir Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı ve yüzme havuzu temel atma törenine katılacak. (11.30-19.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da ziyaret ve incelemede bulunacak. (13.30-21.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da vali, kaymakamlar belediye başkanları ve il, ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yapacak.(11.00-14.00-15.00-18.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engellilik Alanında Hizmet Sağlayıcıları Forumu'na katılacak. (14.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde müzekart ferdi kaza sigortası tanıtımına katılacak. (13.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-Arap Sermaye Forumu'na katılacak. (10.15)

TUSKON, Türkiye ? Kongo Ticaret ve Yatırım Forumu organize edecek. Foruma Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso katılacak. (14.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülecek olan Deniz Feneri davasını izleyecek. (10.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Uluslararası Kıraat Sempozyumu'na katılacak. (14.45)

Mimar Sinan'ın eseri hamam çürümeye terk edildi (Özel)

Tek parti döneminde bir komutana hediye edilen Mimar Sinan'ın Ayakapı Hamamı'nın kubbesinde incir ağaçları yeşerdi. Bakımsızlıktan harabeye dönen tarihi hamam, kereste deposu olarak kullanılıyor.

Kış geldi, ısınma maliyeti cep yakıyor (Özel)

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte hanelerinde doğalgaz kullanmayan vatandaşlar odun, kömür ve soba üçlemesi ile evlerini ısıtmanın derdine düştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya gelecek.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray-Kardemir DÇ. Karabükspor maçı oynanacak (20.00)

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Tur kura çekimi yapılacak (14.00)

Fenerbahçe, Eskişehirspor maçı için Eskişehir'e gidecek.

Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber