Danıştay, ÇEAŞ ve Kepez'de mevzuat gereği yapılması gereken denetim yapmayan bürokratlar hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti.

Haber Giriş : 02 Kasım 2003 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay, ÇEAŞ ve Kepez'de mevzuat gereği yapılması gereken denetim yapmayan bürokratlar hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti.

Danıştay, imtiyaz sözleşmeleri feshedilen ÇEAŞ ve KEPEZ'in mevzuat gereği yapılması gereken denetimlerini yaptırmadıkları gerekçesiyle 3 eski bürokrat hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti.

Danıştay, imtiyaz sözleşmeleri feshedilen ÇEAŞ ve KEPEZ'in mevzuat gereği yapılması gereken denetimlerini yaptırmadıkları gerekçesiyle 3 eski bürokrat hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti. Dosya, soruşturmanın yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Eski Enerji İşleri Genel Müdürleri Mustafa Turhan, Mehmet Koyunca ve Mustafa Mendilcioğlu, eski Enerji İşleri Genel Müdür Vekili Osman İlhan ve eski İşletmeler ve Uygulamalar Daire Başkanı Mustafa Kılıçarslan hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca ön inceleme yapıldı.

Ön inceleme sonucunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Turhan ve Koyunca hakkında soruşturma izni vermezken, Mendilcioğlu, İlhan ve Kılıçarslan hakkında soruşturma izni verdi.

Soruşturma izni verilen Mendilcioğlu, İlhan ve Kılıçarslan, karara itiraz etti.

Danıştay 2. Dairesi, Mendilcioğlu, İlhan ve Kılıçarslan'ın itirazını oy birliği ile reddetti.
CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber