Yaşlılık maaşı iptal edilen nine, Başbakan'dan yardım istedi

Adana'da 6 yıldır yaşlılık maaşı alan 72 yaşındaki bir kadının maaşını Sarıçam Kaymakamlığı "oğlu annesine ayda 300 lira para verebilecek durumda" diyerek iptal edip geçmişe dönük verdiği paraları geri isteyince yaşlı kadın mani söyleyerek Başbakan'dan yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Gümüş Esen, 2006 yılında almaya başladığı yaşlılık maaşının iptal edilmesiyle şok yaşadı. 2'si erkek 7 çocuğu bulunan Gümüş Esen'in yaşlılık maaşı 27 Eylül 2012'de Ahmet Esen adlı memur oğlunun aylık geliri 2 bin 400 lira olduğu gerekçe gösterilerek Sarıçam Kaymakamlığı tarafından "Oğlunuz size ayda 300 lira verebilecek durumda" diyerek maaşı iptal edildi. Ayrıca maaşın iptal edilmesinin yanı sıra kaymakamlık geriye dönük olarak verilen paralarında faiziyle birlikte geri ödenmesini aksi takdirde haciz işlemi yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine ne yapacağını bilemeyen yaşlı kadın Esen, "Benim hiçbir şeyim yok. Köyde bir kötü evde oturuyorum. Eşim öleli 19 yıl oldu ondan bana hiçbir şey kalmadı. Ben ayda 415 liralık yaşlılık maaşı ile geçiniyordum. Benim 7 çocuğum var içinden sadece biri memur. Onun da 5 çocuğu var hepsi okuyor o bana sanıl baksın. Bunun ev masrafı var, okul masrafı var, kışın yakacak masrafı var. Ben bunların hepsini söyledim. Ama benim maaşımı yine de kestiler. Benim verecek hiçbir şeyim yok. Gelirlerse benim derimi alsınlar ancak o para eder, benim başka hiçbir şeyim yok. Devletin bana verdiği parayı bunlar neden kesiyor" dedi.

Esen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, "Kurbanım kaşa göze darılma ham söze Erdoğan'ım sana sesleniyorum devletin verdiği maaşı Sarıçam Kaymakamı kesiyor 1 yıldır beni tehditle yaşatıyor. Benim kanadım kırık uçamıyorum, ayağım kırık geçemiyorum, ben sakat bir kadınım sizden çaresini bekliyorum, haydi mektup haydi yolda kalmayasın 3 günden fazla misafir olmayasın haydi rızkın ve imanın bol olsun başbakanım" diye konuştu.

Sarıçam Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise 6 yıl boyunca Gümüş Esen'in yaşlılık maaşı aldığı ancak yapılan incelemede Ahmet Esen isimli memur oğlunun annesine bakacak maddi gücü bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, "Eğer bir yaşlının çocuklarından biri annesine aylık 115 lira para verebilecek durumda ise biz o yaşlıya kanunen aylık bağlayamıyoruz. Bu yaşlı kadının memur olan oğlu da bu kadına ayda bu kadar para verebileceğine Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti takdir buyurdu. Bu nedenle aylığı kesildi" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber