Polisler öğrencileri sinemaya götürdü

Kars Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikle, daha önce sinema filmi izleyememiş öğrenciler sinemaya götürülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TDP Şube Müdür Vekili Yahya Çolak, bu uygulama ile öğrencilerin kültürel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Çolak, ilk olarak Kağızman ilçesinden 21 transitle 280 öğrencinin, Kars'a gelerek Çanakkale 1915 filmini seyredip sinemayla tanıştığını söyledi.

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy da ilçede öğrencilerin sinemayla tanışmalarının yanı sıra Çanakkale destanı gibi şanlı bir Türk geçmişinden mahrum kalmamalarının sağlandığını söyledi. Gürsoy, herkesin izlerken duygulandığı ve bu ülkenin ne kadar zor şartlar altında bugünlere getirildiğini öğrencilerin anlaması için Kars'a, Çanakkale 1915 filmini izlemeye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kars'ta öğrencileri, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte Çevik Kuvvet bahçesinde karşılayan, Vali Eyüp Tepe ise öğrencilere seslenerek Çanakkale ruhunun önemine değindi. Vali Tepe, Çanakkale gibi Sarıkamış şehitleri için de önümüzdeki zaman zarfında anıtların yapılacağını belirterek, ?Tabii ki bu anıtlar yapılana kadar Kurtuluş Savaşımızın belki de başlangıcına kadar giden Çanakkale ve Atatürk'ün muazzam başarısını yad etmek gerekiyor. Oraları, Conkbayırı'nı hatırlamak gerekiyor, bu film, bu anlam içerisinde çok önemli. Hepinize iyi seyirler diliyorum, inşallah istifade edersiniz.? dedi.

Ardından, sinema salonuna geçen öğrenciler ve öğretmenleri ile TDP'de görevli polisler birlikte Çanakkale 1915 filmini izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber