Bağtuğ: Depreme dayanıklı, ulaşılabilir sağlık kuruluşları hedefliyoruz

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa'nın deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, "Biz öncelikle depreme dayanıklı ayakta kalabilecek ve ulaşılabilir sağlık kuruluşları hedefliyoruz. Bursa Sağlık Kampüsü gibi yeni hizmetlerde bu konuya çok dikkat edeceğiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimi ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Op. Dr. Yavuz Baştuğ'u ziyaret etti. DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, sanayide ve üretimde başkent durumunda olan Bursa'nın sağlık yatırımları ile de ön plana çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Op. Dr. Yavuz Baştuğ ise Bursa genelinde mevcut durumu hızla incelediklerini ve yerinde tespitlerle yapılacak çalışmalar için planlama hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Baştuğ, şunları dile getirdi: "Bursa genelinde vatandaşlarımıza olduğu gibi çalışanların sağlığı da bizim için önemli. Hizmet üretilmesi gereken noktada biz gerekeni yapacağız. Bursa genelinde bugüne kadar yapılanların ve yapılması gerekenlerin tespitini hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bursa'da gördüğüm en önemli özelliklerden birisi iş dünyası ve sanayicilerimiz kent için gayret içindeler. Kazandıklarının önemli bir kısmını kazandıkları kente yatırıyorlar. Bunun en önemli somut örneği sağlık alanında yapılanlar. Bursa deprem kuşağında olan bir il. Biz öncelikle depreme dayanıklı ayakta kalabilecek ve ulaşılabilir sağlık kuruluşları hedefliyoruz. Bursa Sağlık Kampüsü gibi yeni hizmetlerde bu konuya çok dikkat edeceğiz. Bursa'yı yarına değil 40-50 yıl sonrasına planlamak gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber