İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, il, ilçe ve köyler arasındaki ihtilafların çözümü için merkez valilerini görevlendiriyor.

Haber Giriş : 02 Kasım 2003 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, il, ilçe ve köyler arasındaki ihtilafların çözümü için merkez valilerini görevlendiriyor.

Merkez valilerinin devlet tecrübelerinden yararlanmak isteyen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bu valilerin bir kısmını il, ilçe ve köyler arasında yaşanan sınır ihtilafları ile arazi anlaşmazlıklarını çözmek için görevlendirdi. Böylece, hem il valilerinin hem de yargının yükünün önemli ölçüde hafifletileceği belirtildi.

Deneyimleri işe yarayacak

Sayıları 120 civarında olan merkez valileri, İçişleri Bakanlığı'ndaki odalarında hemen hiçbir görev yapmadan oturuyor; hatta bakanlığa bile gelmiyorlardı. Kamu yönetiminde çok büyük deneyimler edinmiş bu kişilerin durumundan rahatsız olan İçişleri Bakanı Aksu, göreve başlar başlamaz merkez valileri ile ilgili yeni projeler geliştirdi. Bir çok merkez valisini başka üst düzey devlet kadrolarında görevlendiren Aksu, son olarak bu valilere sınır anlaşmazlıklarını çözme görevi verdi.

Bu arada daha önce oluşturulan Merkez Valileri Konseyi'nin muhtelif üniversiteler ile bilimsel araştırma ve projeler hazırlamak için başlatmış olduğu işbirliği de devam ediyor.

Geçen ay 61 yaş nedeniyle emekliye ayrılmaları gündeme gelen, ancak emeklilikleri ertelenen merkez valileri arasında, eski Emniyet Genel Müdürleri Turan Genç ve Necati Bilican ile eski Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, eski Kilis Valisi Güner Özmen, eski Hatay Valisi Utku Acun gibi popüler isimler de bulunuyor.

Bakan Aksu'dan özürlülere jest

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, özürlü vatandaşların toplu taşım araçlarından yararlanmaları için rapora gerek olmadığını bildirdi. Tüm belediye başkanlıklarına bir genelge gönderen Aksu, bazı belediyelerin özürlülerin toplu taşım araçlarından yararlanmak isteyen özürlülerden rapor istemesinin yanlış olduğunu belirtti. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından özürlülere verilen kimlik kartının yeterli olduğunu belirten Bakan Aksu, ayrıca bir rapora gerek olmadığını ifade etti. Bakan Aksu, "Özellikle belediyeler TCDD, THY, Devlet Tiyatroları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları özürlülere yönelik hizmetlerde Özürlü Kimlik Kartını esas alacaklardır" dedi.
Yenişafak

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber