Bursa'da cuma namazı çıkışı İsrail protesto edildi

Gazze'de masum Müslümanları katleden İsrail, Bursa'da cuma namazı sonrası Ulucami önünde protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

74 kurumun birleşerek oluşturduğu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu(BGKP) tarafından düzenlenen protesto gösterisine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı programda konuşan Platform İcra Heyeti Başkanı Kakup Kayıhan, Gazze'de sivil, çocuk, kadın, hastane, okul, kreş ayrımı yapmaksızın katliamlar yapıldığını dile getirdi. Kayıhan, ?Bizler bu soykırımın göz yumucusu, ortağı olmayacağız. Bundan önce olduğu gibi, bu günde, yarında Gazze halkının yanında, onların haklarının savunucusu, sesi olmaya devam edeceğiz.? dedi.

Mavi Marmara gemisinde bulunan İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise ABD'den İsrail'e tepki göstermesinin beklememesini istedi. Kaptan, ?ABD'de Obama'nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail'in küstahça davranışlarının son bulacağını söyleyenler ne yazık ki yanıldılar. Kim ne derse desin ABD İsrail'in bu davranışını görmezden gelecektir.? diye konuştu.

Kaptan, Türkiye başta olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin İsrail'le karşı caydırıcı müeyyideler uygulaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber