Halk Sağlığı Müdürü'nden doktor açıklaması

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Nilüfer'de doktor eksiği bulunduğu yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, 329 bin nüfuslu Nilüfer'de 23 aile sağlığı merkezi ve 88 aile hekiminin birinci basamak sağlık hizmeti verdiğini söyledi. İlçede aile hekimi başına düşen kişi sayısının 3 bin 742 olduğunu kaydetti.

Beşevler Mahallesi'nin ve Konak Aile Sağlığı Merkezi'nden hizmet aldığını ifade eden Özbek, şunları dile getirdi: ?Bu iki bölgenin toplam nüfusu TÜİK verilerine göre yaklaşık 40 bin civarında olup bölgeye bu iki aile sağlığı merkezinde görev yapan 9 aile hekimi aracılığı ile hizmet verilmektedir. Ayrıca adı geçen bölge çevresinde Çamlıca Aile Sağlığı Merkezi, Küçük Sanayi Aile Sağlığı Merkezi, Kültür Aile Sağlığı Merkezi ve Üçevler Aile Sağlığı merkezlerimiz bulunmaktadır. Bu merkezlerimizde de toplam 14 aile hekimi görev yapmaktadır. Bölgedeki nüfus hareketleri kurumumuzca yakından takip edilmekte olup Beşevler Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni bir aile hekimliği birim onayı Valilik makamına onaya sunulmuştur.?

Altınşehir, Özlüce, Ertuğrul ve Yüzüncüyıl Mahalleri'nin ise hızla şehirleşen bölgeler olduğuna dikkat çeken Özbek açıklamada şu bilgilere yer verdi: ?Hızlı nüfus artışına paralel olarak kurumumuzca bölge ile ilgili planlamalar yapılmaktadır. 2012 yılı içinde bölgede yeni bir aile hekimliği birimi açılmıştır. Fakat bölgedeki nüfus artışının devam emesi üzerin vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak adına yeni bir aile sağlığı merkezi açılması planlanmıştır. Bahse konu bölgede mevzuat şartlarına uygun kamu binalarının olmaması planlama aşamasında sorun olarak karşımıza çıkmasına rağmen bölgede Yüzüncüyıl Aile Sağlığı Merkezi adı altında yeni bir aile sağlığı merkezi açılması için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun onayına sunulmuştur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber