Yeni belediyeler yasasından en fazla vatandaş istifade edecek

Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, yeni belediyeler kanunundaki değişikliklerle vatandaşın daha fazla hizmet alacağını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle de mahalle olan köylere daha fazla hizmet götürüleceğini ifade eden Yılmaz, yasanın geçici 1. maddesinin 24. fıkrasına dikkat çekti.

Şehirlerdeki altyapı yatırımlarının daha fazla artacağını belirten Cafer Yılmaz, "Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, yatırım bütçelerinin en az yüzde 10'unu, 10 yıl süre ile kendilerine bağlanan yerleşim yerlerinin altyapı ihtiyaçları için kullanacak. Bu uygulamaya, belediyelerin bağlı kuruluşları da dahil olacak." dedi.

Yeni değişen yasaya göre, yatırım bütçelerindeki durumu Gaziantep'i irdeleyerek anlatan Yılmaz, "Örneğin Gaziantep'i inceleyelim. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GASKİ, Şehitkamil Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi, mahalle olan köylere Özel İdare bütçesinden ayrılan kaynaktan daha fazlasını ayırarak, altyapı hizmeti götüreceklerdir. Örneğin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 bütçesi 450 milyon TL'dir. Bu bütçenin yarısının yatırım bütçesi olduğunu düşünürsek, en az 25 milyon TL anlamına gelmektedir. Gaziantep İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı bütçesinin altyapı hizmetlerine ayrılan kısmı 23 milyon TL'dir. Bu rakamlara GASKİ ve diğer belediyelerin yatırım bütçelerinin yüzde 10'u da eklenirse Özel İdare bütçesinden ayrılandan çok çok fazlasının yeni dönemde belediyelerce ayrılacağı aşikardır." açıklamasını yaptı.

Yeni belirlenen bütçe dağılımından en fazla istifade edecek yerlerin mahallelere dönüşen köyler olacağının altını çizen Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Rakamlarla ifade ettiğim dağılımdan en fazla faydalanacak olan köylerimizin, hizmetleri katlanarak alacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca, altyapı hizmetlerinin tek elden planlanın yürütülecek olması hem zaman hem de maliyet açısından faydalar getirecektir. Kısacası, yeni mahalle olan köylerimiz daha da çok hizmet almaya devam edeceklerdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber