Mazıcıoğlu: Öğrenciler sanayi ve üretimle iç içe olursa işsizlik önlenir

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, öğrencilerin sanayi ve üretimle iç içe olmasının sağlanarak, işsizliğin önüne geçileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret ederek, uygulama atölyelerini gezdi. Üniversiteye her gelişinde yeni bir üretim ve imalatla karşılaştığını ifade eden Mazıcıoğlu, ?Türkiye'ye örnek olan bu okul sayesinde sanayi bölgelerinde okulların açılmasıyla ilgili kanun çıkarttık. Öğrencilerin sanayi ve üretimle iç içe olmasını sağlayarak işsizliğin önüne geçilecektir. Sanayi bölgesinde yapılan ilk örnek teşkil eden meslek yüksek okulumuz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.? dedi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan da ?2007?2008 yılında iki programla ve 115 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayan okulumuzun şu an 12 programı ve toplam 813 öğrencisi var. Şu an 1 teknik meslek lise, 1 öğrenci yurdu ve kreş inşası devam etmekte. 2 yıl sonra okulun bulunduğu alan 3 bin 500 kişilik bir eğitim kompleksi haline gelecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber