Niğde Üniversitesi'nde tarihinin en demokratik seçimi yapılıyor

Niğde Üniversitesi, tarihinin en demokratik Öğrenci Konseyi Seçimi'ni yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün onayıyla internet üzerinden oy kullanılmasına imkan sağlayan üniversite yönetimi, marjinal grupların öğrenciler üzerindeki baskısını da ortadan kaldırdı. Daha önce sandık kurularak yapılan seçimler, şimdi internet ortamında öğrenci no ve nüfus cüzdanı seri no girilerek sanal ortamda gerçekleştiriliyor. İlk turda yüzde 60, ikinci turda yüzde 50 çoğunluğu yakalayarak konseye seçilen öğrencilerin isimleri üniversitenin internet sitesinde açıklandı. Üçüncü tura kalan adaylar içinse 19 Kasım'da 3. tur seçimleri yapılacak.

Öğrenci Konseyi Başkan adayı Ahmet Üçer, üniversite yönetiminin sanal ortamda oy kullanılmasına imkan sağlamasının demokrasi geleneğinin üniversiteye yerleşmesinde önemli bir misyon ifa edeceğine dikkati çekerek, " Böylece mükerrer ve sahte oy kullanımının önüne geçildi. Baskı gruplarının öğrenci üzerindeki etkisi de ortadan kaldırıldı. Çağın gereğini yerine getirdiği için üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum. Öğrencinin kararının meclise yansıyacak olması sevindirici." dedi.

Konsey Başkanı adaylarından Hasan Yaman ise üniversitede marjinal grupların öğrencilerin konseye aday olmamaları için baskı yaptığını ifade ederek, "Bu marjinal gruplar şimdiye kadar konsey seçimlerinde çok rahat hareket etmişler. Seçim sonuçları ile diledikleri gibi oynamışlar. Seçimler sanal ortamda yapılacağı açıklanınca, arkadaşlarımıza aday olmamaları için baskı yapıldı. Baskıyla adaylıktan çekilenler oldu. Bununla ilgili Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne verilen dilekçeler mevcut. Seçim süresince de güvenlik güçleri defalarca seçim salonlarına çağrıldı. Öğrencilerin hür iradelerine ipotek konulmaya çalışıldı. Bunları yapanlar belli. Ama öğrenciler çekindikleri ve korktukları için bir şey yapamıyorlar. Seçimler sanal ortamda yapılıyor. Baskıya rağmen öğrencilerin hür iradelerinin konseye yansıyacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber