Zabıta ?Robocop' oldu, Çevik Kuvvet'i aratmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey, Şehitkâmil ve Oğuzeli zabıta personelinin, Çevik Kuvvet polisinden aldığı Robocop eğitimindeki görüntüler büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Toplumsal Olaylara Müdahale ve Göz Yaşartıcı Gazları Kullanma' eğitiminde, zabıta personeline uygulamalı eğitim verildi. 12-16 Kasım tarihleri arasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde, komiser yardımcıları Kürşat Memişoğlu, Mustafa Orçan, Gürbüz Gök tarafından verilen eğitimde; barikat kurma, çatı oluşturma, biber gazı sıkma, maytaptan korunma gibi konular, zabıta personeli tarafından uygulamalı olarak yapıldı.

Gerçeğini aratmayan eğitimde, zabıta personeli kalkanları ile barikat kurarken, diğer arkadaşları da rol icabı onlara tekme ve taşlarla saldırdı. Biber gazı ve patlayan maytaplara karşı nasıl korunulması gerektiği eğitimini uygulamalı olarak alan zabıta personeli, ilk kez giydikleri robocop elbiseleriyle başarılı savunma yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü Enver İlhan'ın da izlediği eğitimde gerçekleri aratmayan görüntüler izleyenlerin takdirini topladı. Dört belediyenin zabıta personelinin yer aldığı eğitimde başarılı olanlara sertifika verilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, zabıta personelinin, gelişen çağa ve teknolojik olaylara karşı kendini yenileyerek hizmet ağını geliştirdiğini ifade etti. Yalım, toplumsal olaylarda, polisin olmadığı alanlarda zabıtanın görev üstlendiğini belirtti. Gaziantep'te çok fazla toplumsal tepkiler ve olayların olmadığını, ancak zabıta olarak bu tür olaylara karşı hazırlıklı olmanın yararlı olacağını vurgulayan Yalım, ?Biz personelimizi, her türlü olaylara karşı hazırlıklı olması için eğitim ve pratikte hazırlıklı tutuyoruz. Sevecen ve yardımcı zabıta kimliğini, şiddet ve tepkisel olaylara karşı da bilgilendirmek istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber