Sayıştay'a KPSS ile 13 daktilograf atandı, hiçbiri işe başlatılmadı... Çünkü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Kasımda başlayacak olan KPSS tercihleri hakkında adaylara ciddi bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Bu konuyu çok kaç kez yazmış olmamıza rağmen gözden kaçtığını düşünüyoruz.

Aday, KONTENJANLARDA YER ALAN NİTELİKLERE TAM OLARAK sahip değilse o kontenjanı tercih etmemelidir.

Bunun son örneği olarak, bir önceki yerleştirmede Sayıştay Başkanlığındaki daktilograf kadrosuna başvuruda bulunan adayların atamaları yapılmadı. Ancak, 6241 nitelik isteyen daktilograf belgesine sahip adaylar ise bu nedenle yerleşemedi. Zira ÖSYM sistemi sadece puan üstünlüğüne bakmaktadır. Talep edilen niteliğe sahip olmayan aday YA TUTARSA MANTIĞI ile tercih yapmakta hem kendisini mağdur etmekte hem de bu belgeye sahip olan adayları mağdur etmektedir. Bu konuyla ilgili olarak, gerekli belgeye sahip ama yerleştirilmeyen bir adayın Sayıştay'a yaptığı başvuru üzerine aldığı cevap aşağıda yer almaktadır.

Cevapta da görüleceği üzere 13 kişi için ilana çıkılmış, adaylar belgeye sahip olmamasına rağmen, tercihte bulunmuş ve yerleşmiştir. Ancak belgeleri olmadığı için atamaları iptal edilmiştir. Yerleşen ama atamaları iptal edilen adaylar, aynı puanı, sınav puanının geçerlilik süresince, ÖSYM'ce yapılan merkezi yerleştirmelerde kullanamamaktadır.

İŞTE SAYIŞTAY'IN CEVABI

T.C. Sayıştay Başkanlığı Bilgi Edinme Başvuru Sonucu

Sayın ... ..;

23.08.2012 14:15:17 Tarihinde Bilgi Edinme Sayfamıza yapmış olduğunuz başvurunuzun yanıtı aşağıdadır.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın .. ...,


4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca 23.08.2012 tarihinde Kurumumuza yaptığınız başvurularınızın değerlendirilmesi sonucunda; Kurumumuzda istihdam edilmek üzere 8+5 toplam 13 adet daktiloğraf kadrosu için 06.07.2012 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeyle atanan kişilerin atamalarının yapılıp yapılmadığı, eğer atamaları yapıldı ise 6241 kodunu ( MED'den onaylı daktiloğraf belge şartı ) aranıp aranmadığı hakkında bilgi talep ettiğiniz anlaşılmıştır.
Bahse konu yerleştirmelerde hiçbir adayın 6241 kodu niteliklerini taşımadığı tespit edildiğinden atamaları yapılmamıştır.Kurumumuza tahsis edilen kadrolar ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığına iade edilmiştir.
Bilgilerinize rica ederim.


Mustafa BIYIK
Bölüm Başkanı
Başkanı a.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber