17/11/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonulu iş adamı ve yatırımcılarla kahvaltıda bir araya gelecek. Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Müzesi'ni ziyaret edecek. Gül, Karabük'te Ramsey Fabrikası'nı da gezecek. (10.00 -12.00 -13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi ile görüşmek üzere sabah saatlerinde Kahire'ye gidecek. Erdoğan, Kahire Havaalanı'nda Başbakan Hişam Kandil tarafından resmi törenle karşılanacak. Başbakan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile baş başa görüşecek. Daha sonra Kahire Üniversitesi'nde konuşma yapacak olan Erdoğan, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na iştirak edecek. Erdoğan ve Mısır Başbakanı Kandil ortak basın toplantısı düzenleyecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde ?Gençlerle Buluşma' toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, Feshane'deki ?3. Geleneksel Sivas Günleri ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda da ?3. Büyük Rumeli Balkan Buluşması'na da katılacak. (13.00 - 19.00 - 20.30)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Dizayn Optimum Mühendislik Limited Şirketi'nin fabrika açılışını gerçekleştirecek. Arınç, daha sonra Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız'ı ziyaret edecek ve Ensar Vakfı Manisa Şubesi'nin açılışına katılacak. (14.00 - 15.30 - 16.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Anadolu Kartalları programına, Adıyaman'da Muharrem ayı oruç açma yemeği ile AK Parti merkez ilçe danışma meclisi toplantısına iştirak edecek. (12.00-16.00-17.15)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'da, Yerel Rekabeti Geliştirme Platformu Toplantısı'na, özel bir hastanenin açılışına, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı Toplantısı'na, Çamlıdere Battal yolu, mobese ile Asayiş Ekipler Amirliği hizmet binası açılış törenlerine katılacak. (09.30 - 18.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Ordu'da, il genel meclisi yeni hizmet binası açılışında yer alacak, tapu ve kadastro il müdürlükleri yeni hizmet binası inşaatında inceleme yapacak. (11.00-14.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, fidan dikimi etkinliğine ve il koordinasyon toplantısına katılacak. Eroğlu, daha sonra Kahramanmaraş'a geçerek, valilik, belediye

başkanlığı ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek. (09.00 - 18.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TÜYAP 31. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı açılışına katılacak. (12.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırşehir Valiliği'ni, belediyeyi ve AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek, Kent Park temel atma törenine katılacak. (10.00-16.00)

?Gassalız' dediğimizde irkilip zıplayan da oluyor otobüste yanımızdan kalkıp kaçan da(Özel)

Toplumda belki de birçok insanın yapmaya cesaret edemeyeceği bir mesleği icra ediyor onlar... Her gün onlarca ölüyü yıkayıp, temizleyip, kefenledikten sonra ebediyete uğurluyorlar. Hayatlarının büyük bir bölümü neredeyse ?gasilhane' denilen o ölü yıkama kabininin içinde geçiyor. Kamuoyunda ?gassal' olarak bilinen ölü yıkayıcılarının sosyal hayatlarında en çok çekindikleri soru ise 'Mesleğiniz ne?' Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibi bir gün boyunca gassalların çalışma şartlarını, başından geçenleri ve yaşadıkları zorlukları yerinde görüntüledi.

'Ergenekon tanıklığıma en çok Rahşan Ecevit ve yakınları tepki gösterdi' (Özel)

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koruma amiri ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün, Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermesiyle ilgili Rahşan Ecevit başta olmak üzere birçok yerden tepki aldığını söyledi. Birgün, "Ergenekon'da ben ifade vermek için gitmeye kalktığımda Ecevit'in en yakınlarından tepki aldım. 'Niye kaşıyorsun bu olayı, bu olay aslında iktidar partisinin işine yarar' gibi bir takım çok anlaşılmaz, çok temelsiz sebeplerle bana açık karşı koyanlar olduğu gibi çeşitli yollarla da 'aba altından sopa gösterenler' oldu." dedi.

Dersimliler Dayanışma Derneği, Dersim olaylarının 75. yılında hayatını kaybedenleri tarihi Meclis binası önünde anacak. (13.00)

Aydınlar Ocağı'nın 38. Şurası'nda Gümülcine'nin seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile birlikte, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Çelik birer konuşma yapacak.(13.00)

Bursa'da açlık grevinin 67. gününde ?Tutsakların taleplerine sahip çıkmak için kendi irademle iki günlük açlık grevine başlıyorum' sloganıyla BDP yöneticileri açlık grevine başlayacak. (10.30)

Suriye sınırı ve Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçlarına İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Sanica Boru Elazığspor, Gençlerbirliği ? Sivasspor ve Eskişehirspor ? Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek. (14.00 - 19.00)

PTT 1. Lig'de 12. hafta maçları TKİ Tavşanlı Linyitspor ? Bucaspor, Göztepe ? Ankaragücü ve Adana Demirspor - 1461 Trabzon karşılaşmalarıyla başlayacak. (14.00 - 16.00 - 19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber