'Anadolu insanı ecdadı gibi gittiği ülkelere insanlık, ahlak ve erdem götürüyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Anadolu insanının ecdadı gibi açlık, sefalet, zulüm gören ülkelere insanlık, ahlak ve erdem götürmek üzere gittiğini, diğer ülkeler gibi sömürge mantığıyla hareket etmediğini kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Kılıç, GESİAD'ın bağlı bulunduğu TUSKON'un ülkede daha önce kimsenin gitmediği, adını bile duymadığı coğrafyalarda yaptığı çalışmalarla ülkemiz iş adamı ve sanayicilerine önderlik ettiğini de kaydetti.

Nevşehir'in en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Genç İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD)'ın 8. kuruluş yıl dönümü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı yemekli gecede kutlandı. GESİAD'ın kuruluşunun 8. yılı nedeniyle Kapadokya Dedeman Otel'de düzenlenen geceye Bakan Suat Kılıç'ın yanı sıra, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, GESİAD Başkanı İrfan Avşar ile iş adamları ve sanayiciler katıldı. Gecede TUSKON'un tanıtım filmi izletildi. Daha sonra GESİAD Başkanı İrfan Avşar gecede yaptığı konuşmada derneğin 8 yılda yaptığı çalışmaları, hedeflerini ve yeni dönem planlarını anlattı.

GESİAD'ın 2005 yılında 10 üye ile kurulduğunu, şuanda ise 145 iş adamı ve sanayicinin üyesi bulunduğu geniş bir temsil kabiliyetine sahip hale geldiğini kaydeden Başkan Avşar, ?Küçük esnafımızı KOBİ'ler haline getirmek, KOBİ'leri de ihracatçı büyük firmalar yapmak üzere yoğun bir çaba içerisindeyiz. Hedefimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına 500 milyar dolarlık ihracatla dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokacak girişimde Nevşehir olarak iş adamı ve sanayicilerimizin hazır olduğu, bu yönde çalışmalarımızın devam ettiğini buradan belirtmek istiyorum.? dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise göreve geldiği andan itibaren GESİAD'ın yaptığı faaliyet ve aktiviteleri takdirle takip ettiğini belirterek, bir sivil toplum kuruluşu olan derneğin ilimiz ekonomik, kültürel ve sosyal hayatının gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yaptığını kaydetti. Vali Savaş, GESİAD'ın başarılarının artarak devam etmesini de diledi.

Etkinlikte konuşma yapan Bakan Suat Kılıç ise, Anadolu insanının safiyane gayretleri ile karınca kararınca anlayışı ile başlattığı çalışmaların şu anda büyüyerek önemli bir güç haline geldiğini söyledi. Anadolu insanının ecdadı gibi dünyanın yer altı ve yer üstü zenginliği bulunmayan yerlerine gittiğini ifade eden Bakan Kılıç, ? Türk Milleti tarihin hiçbir zamanında sömürgeci bir anlayışa sahip olmadı. Hep insan, insanlık, ahlak ve erdem üzerine kurulu ahilik kültürü ile dünyanın dört bir yanına gitti. İnsanları açlıktan, sefaletten, zulümden, cehaletten korumak için gitti. Bugün aynı anlayışı yine Anadolu insanı sergiliyor. Anadolu sermayesinin katkıları ile büyüyen TUSKON gibi sivil toplum kuruluşları hep açlık, sefalet içerisinde olan ülkelere giderek ticaret ve eğitim alanlarında faaliyette bulunuyor. Ecdadı gibi davranıyor. Yoksa bir takım ülkeler gibi sömürgeci mantıkla hareket etmiyor. Gittiği her yere ülkemizin bayrağını, sevgisini, soluğunu, safiyane hislerini götürüyor. İnsanlara yardımcı oluyor, ülkemizi tanıtıyor. TUSKON ülkemiz için önemli işler yapıyor. Nevşehir'de de GESİAD, aynı işi yerel bazda yapıyordur. Nevşehirli esnaf, iş adamı ve sanayicilerin önemsediği bir kuruluş olduğu buradaki topluluktan anlaşılıyor.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç'a GESİAD Başkanı İrfan Avşar tarafından Avanos ilçesinde topraktan yapılan Hitit motifleri ile işlenmiş ibrik ile üzerinde ?Nevşehirspor-50-Suat Kılıç? yazılı çubuklu kırmızı beyaz renkli Nevşehirspor forması hediye etti.

Programın sonunda ise üzerinde 'GESİAD' yazılı yaş günü pastasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve GESİAD Başkanı İrfan Avşar birlikte kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber