Düzce'de esnaf trafik cezalarına isyan etti

Düzce'de Atatürk Bulvarı Otogar kavşağında faaliyet gösteren esnaflar mağdur olduklarını iddia ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her gün kendilerine işletme önündeki mal indirip bindirdikleri sırada araçlarına park cezası kesildiğini belirten esnaflar, yasak nedeniyle müşteri kaybettiklerini vurguladılar. Esnaflar kendilerine sahip çıkılmadığı takdirde hafta başından itibaren dükkanlarını kapatacaklarını söylediler.

Otogar kavşağı esnafları İhsan Akdoğan, Ali Bahar, Celal Çelik, Ahmet Canpolat, Hüseyin Usta ve Mevlüt Usta park cezalarını işletmelerini kapatarak protesto etmeye hazırlanıyor.

Mevlüt Usta, 1 ayda 6 tane tebligat aldıklarını belirterek ?Biz dükkanımızı 06.00'da açıyoruz gece saat 24.00'da kapatıyoruz. Bu süre içerisinde ettiğimiz kar belli. Biz vergimizi veriyoruz, sigortamızı ödüyoruz, kiramızı veriyoruz. Ayriyeten benim işletmemden 15 nüfus ekmek yiyor. Burada bize bir ihtarda bulunulmadan park cezası kesiliyor. Bu bahçe bizim tapumuz içerisinde ve buradaki insanlar bu alana mal boşaltmak için gelen araçları park ediyorlar. Ayrıca park yasağının uygulandığı trafiğe kapalı bir yer de değil. Buna rağmen bize 1 ayda 6 tane tebligat geliyor? dedi.

Esnaf kuruluşlarından kendilerine sahip çıkmalarını isteyen Usta aksi takdirde işletmelerini kapatarak bu durumu protesto edeceklerini dile getirerek ?Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odası, yetkililer bize sahip çıksınlar. Bu böyle devam ederse Pazartesi günü dükkanlarımızı kapatıyoruz. Biz kime karşı kendimizi savunacağız. Devletle başa çıkamayız. Kira, vergi birde para cezası. Biz bu şekilde işin içinden çıkamayız. Mal indirmek için araçlarımızı dükkan önlerine park ediyoruz. Bu dükkanlara mal gelmezse bu çark nasıl dönecek? Burası Beyoğlu değil. Bu sokakta trafiğe kapalı değil. Belediye bize kaldırım üzerindeki ürünlerinizi kaldırın dedi. Tüm esnaflar hiç itiraz etmeden kaldırdı. Bizim uygulamalara itirazımız yok. Ancak adımıza ceza kesiyorlar bizim haberimiz olmuyor? diye konuştu.

Cela Çelik ise alanda sürekli trafik polisi olması gerektiğini savunarak ?Emniyet buraya bir polis koysun. Eğer trafiği engelleyen bir durum görülürse ceza kesilsin. Ama burada sürekli polis olsun. Bizim haberimizi olmadan ceza kesmesinler. Yazık biz ne kazanıyoruz ki 2 günde bir ceza ödeyelim? dedi.

Ali Bahar, park yasağı nedeniyle müşteri kaybettiklerinin altını çizerek ?Kapıya müşteri geliyor. Alışveriş yapmak üzere aracını 2 dakikalığına bırakıyor. Ertesi gün plakasına ceza geliyor. İnsanlar park sorunu nedeniyle buradan alışveriş yapmaz oldu. Biz buradaki kazancımızla hem kira veriyoruz hem de evimizi geçindiriyoruz? şeklinde açıklama yaptı.

Bir başka esnaf ise gün aşırı trafik cezası ödediğini belirterek kesilen trafik cezalarına tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber