Diyarbakır'da sıkıyönetim ve gerginlik/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP'nin Çağrısı üzerine vatandaşın Park Orman'da 2 gün yapılması planlanan açlık grevine izin verilmedi. Tüm cadde ve kavşaklar zırhlı araçlarla kontrol altına alınırken, kentte gergin bir bekleyiş sürüyor.

Cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklemek amacıyla Diyarbakır Park ormanda yapılacak 2 günlük açlık grevine polis izin vermedi. Cadde ve sokaklarda anons yapan polis, Kentte 2 gün sürecek etkinliğe ve açlık grevinin Valilik tarafından izin verilmediği ifade edilerek, toplanacak kalabalığa müdahale edileceğini duyurdu. Kentin kesiştiği tüm kavşak ve caddeleri çevik kuvvet ile özel harekat timleri tarafından zırhlı araç ve TOMA'lar hazır bekletildi.

BDP BİNASI POLİS TARAFINDAN KUŞATILDI

Açlık grevinin yapılacağı Park Orman ile BDP binası polis tarafından kuşatıldı. Birçok noktada kurulan polis noktalarında vatandaşın birlikte dolaşmalarını engellediği görüldü. Polis aracından sık, sık, ?17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak tüm etkinliklere ve eylemliliklere Valilik tarafından izin verilmemiştir. Toplanacak kalabalığa polis müdahale edilecektir? diye duyuru yaptı. Bu arada, BDP il binası önünde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nurseli Aydoğan, Polisin demokratik eyleme izin vermediğini ve bugün kentin dört bir yanının güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığını ifade ederek, halkın evinde eylemlerini sürdürmesini istedi. Diyarbakır'da dört günden beri akşak 19.00'dan itibaren evde, sokakta, caddede düdük, tencere ve ıslık eylemi ile ışıklar söndürülüp kapatılıyor. Polis ise tespit ettiği şahıslara para cezası kesiyor.

Bu arada, Diyarbakır D tipi cezaevinde 13 günden beri açlık grevinde bulunan 32 yaşındaki tutuklu Ümit Aydın dün gece fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mide kanaması geçiren ve daha önce karaciğer nakli olduğu bildirilen Aydın Dicle üniversitesine gönderildi.

DİYARBAKIR'DA GERGİN GÜN

SULTANGAZİ'DE POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde de cezaevinde açlık grevinde bulunanlara destek vermek için iki günlük açlık grevleri başlatıldı.

Sultangazi'de açlık grevlerine destek amacıyla çadır kurmak isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polise taş atarak karşılık veren gruptakiler ara sokaklara kaçtı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bugün başlatacağı ve 48 saat sürecek olan kitlesel açlık grevine katılacak olan 50 kişilik grup, saat 10.00'dan itibaren Sultangazi'de bulunan bir çocuk parkına geldi. Burada çadır kurmak isteyen grup üyeleri bazı eşyaları getirdi.

Ancak polis ekipleri gruba hemen müdahale etti. Bir grup polis eşyaları toplarken çevik kuvvet ekipleri de tazyikli su sıkarak grubu dağıttı. Grup üyeleri taş atınca polis de biber gazı sıkarak karşılık verdi. Gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile kaçan göstericiler arasında kovalamaca yaşandı.

BURSA

Cezaevinde açlık grevinde bulunanlara destek vermek isteyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bursa İl Örgütü üyesi yaklaşık 30 kişi, partinin Yıldırım ilçe binasında yapılan basın açıklamasının ardından iki günlük açlık grevine başladı.

HAKKARİ

Hakkari'de BDP'nin yaptığı çağrı üzerine aralarında sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, cezaevlerinde açlık grevine destek için 2 gün sürecek açlık grevine başladı. Hakkari'de ayrıca esnaf, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine destek amacıyla bugün kepenk açmadı. Kentte nöbetçi fırın ve eczaneler dışında işyerleri açılmadı.

ANTALYA

Cezaevlerindeki açlık grevinin 67'nci gününde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) ülke genelinde iki günlük açlık grevi çağrısının ardından Antalya'da yaklaşık 100 kişi açlık grevine başladı.

DEMİRTAŞ TATVAN'DA

Diyarbakır'dan karayolu ile Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen BDP Genel Başkanı Demirtaş, ilçe merkezinde halka seslendi. Demirtaş, halkın, açlık grevi yapanları sahiplenmesinin de bu anlamda büyük önem taşıdığını bildirerek, şöyle konuştu:

?Özellikle bugün ve yarın çok kritik günler. Biz de Van ve Muş'ta mitingler yapacağız ve açlık grevleri kitleselleşecek. Halkımızın her yerde açlık grevlerini sahiplenmesi gerekiyor. Bu sahiplenme ile inanıyorum ki çözüme yaklaşmak çok daha kolay, çok daha güçlü olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber