Espiye Belediye Başkanı Karadere'nin tutuklanması

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'nin Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanmasıyla ilgili olarak, ?Yapılan işlemler yargının faaliyet çerçevesindeki işlemdir.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süreç devam ediyor. Bir an önce doğruların ortaya çıkarılmasını istiyoruz? dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'nin Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanmasıyla ilgili sorular üzerine Canikli, ?Yapılan işlemler yargının faaliyet çerçevesindeki işlemdir. Süreç devam ediyor. Bunu etkileyecek açıklamaların yapılması doğru değil. Bir an önce doğruların ortaya çıkarılmasını istiyoruz? dedi.

Muhalefetin yaptığı suçlamaların tamamen asılsız olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Canikli, ?Hangi yönde olursa olsun. Türkiye'de tüm belediyeler spor takımlarına yardım ederler. Eğer şahsi menfaat yoksa, kanun dışı bir işlem tesis edilmeksizin bu her yerde yapılıyor. Burada önemli olan şahsi menfaatin olup olmamasıdır. Birilerinin menfaatine yönlendirilmişse bu paralar belediye tarafından yapılmışsa suçtur. Ama belediyenin yaptığı işte kanunsuzluk yoksa ben bunda bir suç görmem. Temennimiz gerçeğin bir an önce ortaya çıkmasıdır. İddianamede belediye başkanımızla ilgili direkt bağlantılı bir şey göremedim. Zimmetine geçirmiştir şeklinde bir ifade görmedim. Çok kalın bir iddianame. Bu toplanan paraları belediye başkanımızın zimmetine geçirdiği, şahsi mal varlıklarına aktardığı yönünde bir iddia ben göremedim. Şunu da yapmıyoruz. Muhalefete mensup bazı belediyelerle ilgili operasyonlar yapılıyor. En son Dikili'de oldu. Böyle bir şey olduğunda çıkıp bizi suçluyorlar. Yargı hükümetin güdümünde olduğunu söyleyip, şunu yaptınız bunu yaptınız diyorlar. Espiye olayında gözüktü ki bunun doğrudan doğruya hükümetimizle bir alakası olmadığı yani yönlendirme noktasında. Tamamen yargı kendi alanı içerisinde bunu yürüttüğünü görüyoruz. Muhalefetin bize karşı yaptığı suçlamaların tamamen asılsız olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Ama onlar bunu şova dönüştürüyorlar. Bizi kanaat ve görüşümüzü söylüyoruz ama devlet ciddiyetine yakışır şekilde sonucu bekliyoruz? diye konuştu.

?İdari kendi çalışmasını yürütür, yargı ise çalışmasına devam eder. Bunlar birbirine bağımlı değildir? diyen Canikli, ?Eğer şikayet varsa ilgili bakanlık denetmenlerini gönderir, onların raporu doğrultusunda değerlendirmeler yapar. Eğer suç unsunu varsa gereğini yapar. Birbirlerine bağlı değildir. İdari bir işlem için yargı sonucunun beklenmesine gerek yoktur. Soruşturma çerçevesinde bu tür çalışmalar yapılır ama henüz intikal eden bir durum yok? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber