Van'da olayların ortasında kalan engelli vatandaşın yardımına polis yetişti

Van'da cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek ermek amacıyla BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılımı ile düzenlenen miting sonrasında olaylar çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olaylar sonrasında 10 kişi gözaltına alınırken, mitinge katılan Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri ve belediye başkanları gaz bombalarından etkilendi. Olayların ortasında kalan bir engelli vatandaşın yardımına ise Çevik Kuvvet polisleri koştu. Engelli vatandaşa kendi gaz maskesini takan polisler, vatandaşın tekerlekli sandalyesini olay yerinden uzaklaştırdı.

Van'da BDP Van İl Başkanlığı öncülüğünde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla bir miting düzenlendi. İtfaiye meydanında yapılan miting için bildiriler dağıtıldı ve araçlarla anonslar yapıldı. BDP İl Başkanlığı ilk olarak yüzlerce araçlık konvoyla mitinge katılacak olan Selahattin Demirtaş'ı Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde karşıladı. Buradan konvoyla miting alanına gelen Selahattin Demirtaş, partililere seslendi.

MİTİNGİN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI

Selahattin Demirtaş'ın yaptığı konuşmadan sonra kalabalık kent merkezindeki BDP çadırına doğru yürüyüşe geçti. Polis, 200 metre ilerleyen grubun önünü keserek geçişine izin vermedi. Bunun üzerine BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Nazmi Gür ve Pervin Buldan parti otobüsünden inerek polislerle görüşmeye gitti. Yapılan bu kısa görüşme sırasında kalabalıkta bulunan bazı kişilerin polislere taş atmasıyla olaylar başladı. Sakık, Gür ve Buldan, polis müdahalesi ve göstericilerin attığı taşlar arasında kalırken, sıkılan göz yaşartıcı bombalardan da etkilendi. Polis, taş atan göstericilere müdahale ederek dağıtmaya çalışırken, göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi. Olaylar sırasında BDP Parti Meclisi üyesi Necla Yıldırım atılan gazlardan etkilenerek fenalık geçirdi. Yıldırım'a ilk müdahaleyi Sakık, Gür ve Buldan yaptı. Yıldırım ardından da durdurulan bir otomobile bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Polisin müdahalesi devam ederken, Genel Başkan Demirtaş ise partililer tarafından seçim otobüsüyle merkezdeki parti çadırına götürüldü.

ENGELLİ VATANDAŞA POLİS YARIM ETTİ

Olayların yaşandığı bölgeden geçen bir engelli vatandaş da gaz bombalarından olumsuz etkilendi. Bir yandan gaz bombalarının etkisi ile yaşaran gözlerini silen, bir yandan da tekerlekli sandalyesini sürerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışan engelli vatandaşın yardımına Çevik Kuvvet polisleri koştu. Bir polis kendi gaz maskesini taktığı engelli vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı.

Ara sokaklardaki olaylar devam ederken, polis kentte geniş güvenlik önlemleri aldı. Olaylar sırasında 2 polis atılan taşlardan hafif yaralanırken, ilk belirlemelere göre 10 gösterici de gözaltına alındı. Polis helikopteri de sürekli olayların olduğu bölgede uçuş yaparak yerdeki ekiplere koordinat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber