'Yeşil kartlı'lar iş sahibi oluyor

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'yeşil kart'lı vatandaşlardan iş sahibi olanların, yeşil karttan çıktıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde işsizliğin azaldığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Umarız 2012'yi yüzde 8'lerde işsizlik oranında kapatırız. Bu anlamda İŞKUR meslek eğitim konusunda bir sorun yok. Bu konuda bütün kaynaklar size sunulmuştur" dedi.

"Yeşil karta sahip olup çalışabilecek durumda olanlara iş konusunda destek oluyoruz" diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu konuda işçi bulamayan kurumlarımız da işçi sorunu yaşamaktan kurtulacak. Şu anda 15 bin civarında kişi çalışmaya başladı ve yeşil karttan çıktı. Yani bu son 5-6 ay içerisinde 30 bin yeşil kartlı, çalışıyor noktasına taşındı. Bunu Şanlıurfa'da da hızlandırmamız gerekiyor. Sosyal devlet çok önemli. Sosyal devlet olarak imkanları vatandaşların ayağına götürdüğümüzde hem vatandaşın mutluluğunu hem de piyasada hareketlilik sağlanıyor. Ama tabi bu konuda sosyal devletin de bir sınırı vardır. Çalışamayacak durumda olanlara meslek edindirme kursları ile bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gelişmesi konusuna da değinen Çelik, "Keşke 1960'larda ihtilallerle uğraşmasaydık. Bugün çok farklı bir ülke olurduk. 60'ları, 70'leri, 80'leri ihtilallerle heba ettik. Heba etmeseydik bugün çok daha farklı bir durumda olurduk. Ama bu açığı hızla kapatmaya çalışıyoruz. Planlı ve disiplinli olmamız gerekiyor. Günümüz imkanlarını en rasyonel şekilde kullanan bir yapıda işletmelerimizi geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber