Kamu Yönetimi Reformu taslağıyla devlete özel sektör düzeni getirilmesi öngörülüyor. Devletin en kritik birimlerinden olan ??Personel Genel Müdürlüğü'' tarih oluyor.

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Yönetimi Reformu taslağıyla devlete özel sektör düzeni getirilmesi öngörülüyor. Devletin en kritik birimlerinden olan ??Personel Genel Müdürlüğü'' tarih oluyor.

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan taslakla, bunun yerine özel sektörde olduğu gibi ??İnsan Kaynakları'' birimleri geliyor. Kamuda yine özel sektördekine benzer bir şekilde ??Strateji Geliştirme'' birimleri de oluşturuluyor.

Hükümetin, en kısa sürede Meclis'e sevk edip yasalaştırmayı planladığı taslak ile bazı bakanlıkların adları da değiştiriliyor. ??Turizm'', ??Tanıtım'' olarak değiştirilirken, Ulaştırma'ya bağlı olarak ??Haberleşme'', Çevre'ye bağlı olarak da ??İmar'' bakanlıkları oluşturuluyor. Hürriyet'in ulaştığı taslağa göre, Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım ve Orman, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları aynen korunurken, Ulaştırma Bakanlığı ??Ulaştırma ve Haberleşme'', Kültür ve Turizm Bakanlığı ??Kültür ve Tanıtım'', Çevre Bakanlığı da ??Çevre ve İmar Bakanlığı'' haline dönüştürülüyor.

Taslak ile devlete, özel sektör yönetim düzeni de getiriliyor. Kamudaki ??Personel Genel Müdürlüğü'' özel sektördeki gibi ??İnsan Kaynakları'' birimine dönüştürülürken, ??Strateji Geliştirme Başkanlıkları'' oluşturulması da öngörülüyor. İnsan Kaynakları Daire Başkanlıklarının görevleri taslakta şöyle sıralandı:

Bakanlığın insan gücü politikası ve planlaması konusunda çalışmalar yapmak ve tekliflerde bulunmak.

Bakanlık personelinin atama, nakil, terfi, ücret, emeklilik ve benzeri özlük işlemlerini yürütmek.

Bakanlık teşkilatının eğitim planını hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek.

Bakanlığın görev alanına giren konularda mahalli idarelere dönük eğitim prograları hazırlamak ve uygulamak.

Tepede oluşturulacak ??Strateji Geliştirme Kurulu''na bağlı olarak görev yapacak Strateji Geliştirme Başkanlıklarının görevleri de şöyle belirtildi:

Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet progğramı çerçevesinde bakanlığın orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapmak.

Bakanlığın görev alanına giren konularda performans ve kalite ölçüleri geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek.

Bakanlığın bütçesini stratejik plana ve yıllık hedeflere göre hazırlamak, bakanlık faaliyetlerinin bunlara uygunluğunu izlemek ve değerlendirmek.

Bakanlığın yönetimi ile hizmetlerin geliştirilmesi ve performansla ilgili bilgi ve verileri toplamak, analiz etmek, yorumlamak ve yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak.

Bakanlığın görev alanına giren konularda hizmetleri etkileyecek dış faktörleri incelemek, kurum içi kapasite araştırması yapmak, hizmetlerin etkinliğini ve tatmin düzeyini analiz etmek ve genel araştırmalar yapmak.

Taslak ile ??satınalma, kiralama, bakım, onarım, arşiv, sağlık ve benzeri idari ve mali hizmetleri yürütmek, bilgi işlem, sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini'' yürütmek üzere de yine kamuda ??Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları'' oluşturuluyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber